Emirdağ'a 5 Uzman Doktor Birden Geliyor

Haberler / Sağlık

Emirdağ'a 5 Uzman Doktor Birden Geliyor

Sağlık Bakanlığının 79. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasına göre, Emirdağ Devlet Hastanesi kadrosuna Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi ve Travmoloji Uzmanı doktor ataması gerçekleştirileceği bildirildi. Geçtiğimiz hafta başlama yapan bir Üroloji ve bir Diş Hekimiyle birlikte Emirdağ Devlet Hastanesi'ne atanan uzman tabip sayısı 5 oldu.

Emirdag.gen.tr'nin haberine göre Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan uzman tabip münhal kadroları içerisinde Emirdağ Devlet Hastanesinin Afyonkarahisra'da en fazla uzman tabip atanacak olan yer olma özelliğini taşıyor.

Ayrıca yapılan Türkiye Genelinde 10 Ortopedi ve Travmatoji uzmanından 9'u doğudaki illerden olurken bir uzman hekim için Emirdağ'a kadro açıldı. Yine 20 Göz Hastalıkları Uzmanı için açılan kadronun birisi de Emirdağ Devlet Hastanesine verildi.

Konuyla ilgili AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ'ın sağlığıyla ilgili önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde olduklarının altını çizerek www.emirdag.gen.tr'ye şu açıklamalarda bulundu; "Geçtiğimiz hafla Ankara'da AK Parti Afyonkarahisar Milletvekillerimiz Ali Özkaya ve Hatice Özkal'ın ilgilerine teşekkür ederiz. Ankara'da Emirdağ'ın isteklerine karşı desteklerini hiçbir zaman esirgemiyorlar. Sorunlarımızı çözmek adına bize öncü oluyorlar. son yapılan sağlık Bakanlığı 79.dönem devlet hizmet kurasında dikkat etmek lazım. Özellikle ortopedi hekimi alanında ülke genelindeki 10 hekimden biri Emirdağ'da hizmet verecek ve bu kura kapsamında gelecek olan uzman hekimlerin Emirdağ'da doldurması gereken zorunlu hizmet var. Bu hizmeti tamamlamadan Emirdağ'dan ayrılamayacaklar. Bu da hekim sıkıntımızın giderilmesi anlamında önemli bir adım."dedi.

Ataması gerçekleştirilecek doktorlardan Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi ve Travmoloji Uzmanı doktorlar önümüzdeki günlerde görevlerine başlayacağı öğrenildi.

  • Okunma: 8209

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • Emirdaglilar

    Kardesimin yorumuna katiliyorum. Bunlar zorunlu gelmisler ne kadar kalacaklarki. Kalite yok kardesim bi kere. Gelen en fazla 1-1,5 sene kaliyor gidiyor. En son dahiliyeci gitti afyona universiteye hoca olmus. İyi adamlar kalmak istemiyor burada.Alternatif lazim. Hanimda bende kalan dahiliyeciye guvenmiyoruz.

  • Firat

    Uzman tabiplerin Emirdağ`a gelmesi güzel bir haber fakat bu uzmanlar Emirdağ`da çalışmak için yeterli koşullara sahipler mi? Ürolog Emirdağ Devlet Hastanesinde hangi operasyonları yapabilecek? Börek taşını alabilecek mi, prostat ameliyatını gerçekleştirebilecek mi? Göz doktoru gözlük yazmak dışında neler yapabilecek?Kadın Doğumcu ebelik dışında bir işe yarayacak mı?Eminim bu hekimlerin hepsi yetenekli ve başarılı insanlardır fakat yeterli ameliyathane, alet-edavat,anestezi ekibi var mi hastanede

  • emirdaglı

    servet beye: guzel kardesım gecen hafta hastaneye gıttım goz doktoruna ordan bır tane abım sureklı bagırarak doktora kızıyor bırılerın kızıyor saga sola bagırıyor boyl olmaz
    o doktorlar gıtmıyor bızım halkımız onları gonderıyor
    bırılerını eleştırecegımıze once kendımıze bakıp cekı duzen vermelıyız
    selametle..

  • Servet

    Bu doktorlar gelirler gelmesine de 1 ay sonra doktor falan kalmaz.her yıl müjde doktor geliyor diye haber yapılıyor . hastaneye gidiyoruz doktor yok. Eşim yakında doğum yapacak Afyona Eskişehire gitmekten cebimde beş kuruş para kalmadı kendi memleketimizde gurbetçi olduk.Suriyeli'ler bizden daha iyi şartlarda yaşıyor bizim memleketimizde.