Emirdağ'a Güneş Enerji Santrali Kuruluyor

Haberler / Güncel

Emirdağ'a Güneş Enerji Santrali Kuruluyor

Son yıllarda devlet yenilenebilir enerji sistemlerine verilen destekler artmaya devam ediyor. Türkiye'nin yıl genelinde en fazla güneş alan yerleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından açıklanmış ve Emirdağ bu yerler arasında yer almıştır. Bakanlık tarafından güneş enerji santrali kurulmaya uygun yerlerin belirlenmesiyle lisans sahipleri tarafından santraller kurulmaya başlandı.

Emirdağ'da Ümraniye Köyünde yer alan, tapusunda Dağnık Sırtı Mevkii olan yerde 125 bin metrekare ve Beyköy Köyünde yer alan, tapusunda Tekkeci Mevkii olan yerde 55 bin metrekare güneş enerji santrali kurulmaya başlandı. Resmi işlemlerde son aşamaya yaklaşan santraller 4 MW kapasiteli güneş enerjisi santrali olacağı alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Enerji sektöründeki dünya devleri güneş enerjisini Türkiye’nin milli serveti olarak adlandırıyor. Güneş enerjisi sektörünün Türkiye’de hızla büyüyeceğine ve güneşten elde edilen enerjinin diğer tüm enerji kaynaklarının önüne geçeceğine inanılıyor. Emirdağ güneş enerji santrallerinden elde edilen enerji firmalar tarafından devlete satılıyor.

  • Okunma: 6499

Yorumlar (0)Yorum Yap