Emirdağ'a Sarı Bisiklet Sözü

Haberler / Güncel

Emirdağ'a Sarı Bisiklet Sözü

Eti ve Aktif Yaşam Derneği, 2014 yılından beri yürüttüğü Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi ile sağlıklı bir yaşam için hareketlilik kavramını “bisiklet” aracılığı ile toplumun her kesimine yaymayı amaçlıyor.

Eti, Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi ile bisiklet kullanımının artmasını teşvik etmek amacıyla bugüne kadar çok çeşitli çalışmaları hayata geçirdi. Bunlardan bazıları, çocukların güvenli bisiklet sürmeyi öğrenmeleri, kadınların işe, okula, alışverişe giderken bisiklet binmeye özendirilmesi, atıl durumda olan bisikletlerin yeniden hayata kazandırılmasıdır.

Bu amaçla, 10 Ocak 2018 tarihinde Eskişehir’de, kamu, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer önde gelen toplumsal aktörlerin temsilcilerin bir araya geldiği bir Bisiklet Çalıştayı düzenlendi. Çalıştayda, bisikletin yaygınlaştırılması konusundaki fırsat ve zorluklar, atılması gereken adımlar değerlendirildi.

Çalışataya katılan Emirdağlı akademisyen Murat Karacasu, Sarı Bisiklet Çalıştayından Emirdağ'da Sarı Bisiklet için destek sözü aldı. Karacasu şunları kaydetti; "Emirdağ ilçemiz bisiklet ulaşımı için çok uygun bir ilçedir. Öğrencilerimizden ve yetkililerden Emirdağ ilçesinde bisiklet yolları ve bisiklet temini konusunda bir proje kapsamında tüm desteklerini vereceklerini söylediler. Bu Emirdağımız için buyuk bir kazanım olacaktır. Biz projeyi hazırlamak için kolları sıvadık. İnşallah güzel bir proje ile Emirdağ ilçemize bir tuğla koymak nasip olur." dedi.

  • Güncelleme: 15.01.2018 22:02
  • Okunma: 2971

Yorumlar (0)Yorum Yap