Emirdağ'a Yatırım Kazandırıyor

Haberler / Ekonomi

Emirdağ'a Yatırım Kazandırıyor

Adapazarı Şeker Fabrikası Afyon’a gidiyor… Adapazarı’ndaki araziye yeni bir proje yapılacak. 1952 yılında kurulan Adapazarı Şeker Fabrikası, Cumhuriyet'in 1930'lu yıllarda kurduğu dört şeker fabrikasından sonra (Uşak, Alpullu, Turhal, Eskişehir) faaliyete geçen beşinci fabrika olma özelliği taşıyor.

Türkiye'de "anonim şirket" statüsünde kurulan ilk seker fabrikası olan Adapazarı Şeker Fabrikası, 1994 yılı başına kadar Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.'nin iştiraki olarak faaliyetlerini sürdürdü.

Türkiye İş Bankası'na ait hisselerinin Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş. tarafından satın alınması nedeniyle, adı geçen şirketin bağlı ortaklığı olarak faaliyetini sürdüren fabrikada 1999 yılında deprem nedeniyle üretime ara verildi. 2004'te ise Özelleştirme İdaresi'ne devredildi.

Kamuya ait yüzde 94.09 hisse 2005'te Özelleştirme İdaresi'nden 45 milyon 750 bin dolar bedel ile SS Adapazarı Pancar Ekicileri Kooperatifi (APEK) tarafından satın alındı. 2012 yılında ise fabrikanın hisseleri bir bankanın kontrolüne geçti.

2013 yılında ise fabrikayı 182 milyon TL karşılığında Yıldız Holding satın aldı. Fabrika şehrin merkezi sayılabilecek bir noktasında 500 dekar alan üzerinde kurulu. Para Dergisi'nin haberine göre Yıldız Holding fabrikayı Afyon Emirdağ'a taşıma kararı almış. Resmi prosedürlerin bitmesi bekleniyormuş.

Taşıma işlemi tamamlandığında fabrikanın arazisi için proje geliştirilecekmiş. Fabrika arazisinin ticari amaçla değerlendirilmesi halinde en az 1 milyar TL'lik bir projenin ortaya çıkacağı konuşuluyor. Yıldız Holding'in patronu Murat Ülker'in bu araziye nasıl bir proje yapacağını hep beraber bekleyip göreceğiz... Kaynak : borsagündem

Fotoğraflar

  • Okunma: 4566

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Tuncay Çekiç

    İnşaallah haber doğrudur

  • Çok şukur

    Haberi duyunca çok sevindim gelmesi emirdaga çok şey katacak hadi hayirlisi