Emirdağ'a Yeni Ambulans Verildi

Haberler / Sağlık

Emirdağ'a Yeni Ambulans Verildi

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Necip Yemenici, “Yeni gelen bakanlığın göndermiş olduğu 10 tane ambulansı Emirdağ, Hocalar, Bolvadin, Çay, Dinar, İhsaniye, Sultandığı, Sandıklı va Şuhut ilçelerine veriyoruz” dedi.

Yemenici, yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı 2014 yılında yaklaşık olarak 790 tane bakanlık bünyesine ambulans aldığını söyledi. Bu ambulansların 10 tanesine ile tahsis ettiğini belirten Yemenici, şöyle konuştu:

“Geçen ay itibariyle ilimize tahsis edilen bu ambulansların trafik işlemlerini tamamlayarak dünden itibaren ilçelere bu ambulansları hizmet etmek üzere göndermeye başladık. Biliyorsunuz ilimiz sahası çok geniş bu yılında kış şartları çetin geçtiği de göz önüne alınırsa Bakanlığımızın bu 10 tane ambulansı iyi bir sayı verdiği de ortaya çıkmaktadır. Tabi ki bu yeni ambulansların filomuza katılmasıyla ambulans yaş ortalamamız çok yükseldi. Biliyorsunuz son iki yılda da bir Özel İdaremiz 4 tane ambulans aldı. Bu yılda yine bize ayırdıkları bütçeyle 5 tane daha ambulans alacağız yani bu yıl yeni 5 tane daha ambulans filomuza katılacak. Dolayısıyla 15 tane bu yıl yeni ambulansı filomuza katmış olacağız. Bu yeni gelen bakanlığın göndermiş olduğu 10 tane ambulansı Emirdağ, Hocalar, Bolvadin, Çay, Dinar, İhsaniye, Sultandağ, Sandıklı va Şuhut ilçelerine veriyoruz. Buradaki 112 istasyonlarına veriyoruz.”

  • Okunma: 6371

Yorumlar (0)Yorum Yap