Emirdağ'a Yeni Su Deposu

Haberler / Güncel

Emirdağ'a Yeni Su Deposu

İlçemiz merkezi ve civar mahallelere içme suyu sağlayan ana ve tali depolar eskidiği ve ekonomik ömrünü doldurduğu için daha büyük ve son sisteme göre uyarlanmış 1500 tonluk içme suyu deposunun yapımı ile Emirdağ Belediyesi önemli bir projeye daha imza atıyor.

Bu kapsamda; Devlet Su İşleri ile Belediyemiz yetkilileri arasında yapılan görüşmeler sonucunda, ilçemiz İncili Mahallesi Kocatepe Caddesi mevkiinde bulunan Arsenik Su Arıtma Tesisi ve eski su depoları arasında bulunan araziye, 1500 tonluk içme suyu deposu yapımına başlanıldı. Eski durumda olan su depolarımızı yenilemek, ilçemiz halkının su ihtiyacını karşılamak ve su kalitesini arttırmak amacıyla projesi geliştirilen ve yapımına başlanılan içme suyu depomuzun perde betonu döküldü, inşaatı ise hızla devam ediyor. Su deposu inşaatı tamamlandığında ise ilçemizin su kalitesini arttırmak amacıyla, arsenik su arıtma tesisinde arıtılmış suyun yeni yapılan depoya terfisiyle ilçe halkına daha kaliteli su temin edilecektir.

İçme suyu deposu hakkında bilgi veren Emirdağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı yetkililer; mevcut su depolarının yıllar önce yapılmış ve hem hijyen bakımından hem de teknik anlamda yetersizlikten dolayı ilçemiz halkına hizmette geri kaldığını, inşaatına başlanılan 1500 tonluk yeni içme suyu depomuzun son sisteme göre uyarlanmış yüksek tonajda bir depo olduğunu belirtti. Belediyemiz yetkilileri, yapımı hızla devam eden içme suyu deposunun faaliyete geçmesi ile ilçemizin ihtiyacı olan su deposu sorununun çözüleceğini belirttiler.

  • Okunma: 7690

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • halil svk

    cok yerinde bir calisma insallah en kisa zamanda tamamlanir. gec kalinmis olmasina ragmen yapiliyor olmasi cok iyi ALLAH razi olsun.