Emirdağ'da 15 Temmuz Coşkuyla Kutlandı

Haberler / Güncel

Emirdağ'da 15 Temmuz Coşkuyla Kutlandı

Emirdağ’da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü etkinliğinde vatandaşlar demokrasi nöbeti için bir araya geldi. 15 Temmuz günü akşam saatlerinden vatandaşlar Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti için toplandı. Saatler 21.00’i gösterdiğinde, Emirdağ mülki amirleri, sivil toplum kuruluş başkanları ve siyasi parti yöneticileri ve halk ile birlikte Emirdağ Devlet Hastanesi önünden Cumhuriyet Meydanı’na demokrasi yürüyüşü başladı.

Yürüyüş sonunda Cumhuriyet Meydanı’nda meşale ve sloganlarla darbe girişimi kınandı ve demokrasi çağrıları yapıldı. Yoğun kalabalığın uzun süren uğraşlar sonrasında meydanda yerini alması sonrası program, saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Güne dair önce Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın kürsüye çıktı. Hemen sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşması canlı olarak meydandaki ekrandan verildi. Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından program konuşmalar, dua ve şiirlerle devam etti. Saatler gece yarısını gösterdiğinde Cumhuriyet Meydanı’nda sela sesleri duyulmaya başlandı. Bu sırada bir grup genç sloganlar atarak ellerindeki meşaleleri yaktı.

Geç saatlere kadar süren programın ardından halk evlerine dağıldı. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlamasında, Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın ve eşi, Emirdağ Belediye başkanı Uğur Serdar Kargın, Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Musa Dikmen, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, MHP Emirdağ İlçe Başkanı Abdil Demiral, Belçika Emirdağlılar Birliği (BEB) Başkanı Osman Mızrak, diğer birçok sivil toplum kuruluşu ve oda başkanları hazır bulundu.

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 18.07.2017 06:43
  • Okunma: 4490

Yorumlar (0)Yorum Yap