Emirdağ'da AKP'ye Saldırı!

Haberler / Siyaset

Emirdağ'da AKP'ye Saldırı!

16 Nisan 2014 Çarşamba günü AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı ve bir yönetim kurulu üyesine bir saldırıda bulunulduğu öğrenildi. İddialara göre 16 Nisan 2014 günü ilçemiz Beyazsaray İşhanında bulunan AK Parti binasında yapılan istişare toplantısına gelen H.Halil Yedikapı ve AK Parti yönetiminden bir kişi 2 kişi tarafından saldırıya uğradı.
Parti binasında E.M. ve H.Ö. isimli şahıslar tarafından saldırıya uğrayan Yedikapu ve yönetim kurulu üyesinin kendisine saldıranlardan şikayetçi olduğu öğrenildi. Şahıslar emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılırken Yedikapu ilk açıklamasında "Bu şahsıma yapılan bir saldırı değildir, AK Parti'ya yapılan bir saldırıdır" dedi. AK Parti İlçe Teşkilatı adına H.Halil Yedikapu avukatı Seydi Çelik aracılığıyla bir açıklamada bulundu.

Avukat Çelik açıklamasında şunları kaydetti : "16 Nisan 2014 Çarşamba günü yani dün saat 22:30 sularında; Emirdağ Ak Parti ilçe yönetim kurulu rutin toplantısı yapıldığı sırada E.M. ve H.Ö. isimli iki şahıs alkollü olarak ilçe başkanlığı binasını basarak İlçe Başkanımız Hacı Halil YEDİKAPU'yu ve bir yönetim kurulu üyemizi darp etmişler ve İlçe başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerimize sinkaflı küfürler etmişlerdir. Şüpheliler İlçe Başkanımızı ölümle tehdit etmişler ve para talebinde bulunmuşlardır. Olay hemen akabinde adli mercilere bildirilmiş ve şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakılmışlardır.
Olayla ilgili AK Parti Genel Merkezi, Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Afyonkarahisar Valiliği, Emirdağ Kaymakamlığı ve yetkili bakanlıklar bilgilendirilmiştir.

Yapılan saldırı ilçe Başkanımızın şahsında Sayın Başbakanımıza ve tüm AK Parti camiasına yapılmış bir saldırıdır. Konuyla ilgili hukuki çerçevede her türlü başvuru ve dava hakkının kullanılacağını belirtiriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur".

  • Okunma: 4463

Yorumlar (0)Yorum Yap