Emirdağ'da Ekmek Tartışması

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Ekmek Tartışması

Emirdağ'da fırıncılar tarafından alınan karar gereği 20 Mayıs 2015 Çarşamba günü Emirdağ ve köylerinde bulunan bakkallara ekmek servisi yapılmadı. Sınırlı sayıda üretilen ekmek sadece fırınlarda satıldı. Emirdağ'da faaliyet gösteren fırıncılar ekmeğe zam istiyor.

Geçtiğimiz günlerde Emirdağ'da faaliyet gösteren fırıncılar Emirdağ'da satışa sunulan 250 gram ekmeğin fiyatının 75 Kuruş’tan 1 TL’ye çıkarılması için Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’na dilekçe verdiler. Ancak, dilekçe Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimi tarafından reddedildi. Fırıncıların bu talebinin reddedilmesiyle beraber ilçemizdeki fırıncılar Emirdağ'daki bakkallara ekmek vermemeye başladı. Dünden bu yana Emirdağ'daki fırıncılar Emirdağ'daki bakkallara ekmek vermiyor. Ekmek satışı sadece fırınlarda yapılıyor.

Konuyla ilgili görüşlerini aldığımız bir fırıncı; maliyetlerinin yüksek olduğunu ve geçen yıl da zam taleplerinin olmasına rağmen zam yapılmadığını en azından bu yıl ekmeğe zam yapılması gerektiğini belirtti. Fırıncıların, bu konuda bir karar alınana kadar bakkallara ekmek vermeyeceğini belirten fırın sahibi taleplerinin gayet normal olduğunu dile getirdi.

Bunun yanında yine konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası; odanın yönetim kurulunun bir kişi hariç zam talebini reddettiğini, ekmek maliyetinin belli olduğunu ve zam talebinin yersiz olduğunu dile getirdi. Konuyu, Emirdağ Kaykakamlığı’na ve Emirdağ Belediyesi’ne bildirdiklerini belirten fırıncılar ancak her iki kurumdan da bir netice alamadıklarını dile getirdi.

Şu anda; ilçemizdeki fırınlarda sınırlı sayıda ekmek çıkıyor ve ekmekler sadece fırınlarda satışa sunuluyor. Zam talepleriyle ilgili bir gelişme yaşanmadığı sürece fırınların bu uygulamayı devam ettireceğini belirten fırın sahibi konunun bir an önce çözümlenmesi için odaların, Kaymakamlığın ve Belediye’nin fırın sahipleriyle bir görüşme yaparak fırıncıları da dinlemesi gerektiğini ifade etti. Konuyla ilgili yaşanacak gelişmeleri takip ediyoruz.

  • Güncelleme: 20.05.2015 21:19
  • Okunma: 5020

Yorumlar (10)Yorum Yap

  • karaeski

    ekmek zammı isteyen fırıncılar faiş bir fiyat istemiyor ekmek zammına isyan eden arkadaşlar ekmeğin kullanış malzeme fiyatlarına bir baksın gelişi güzel yorum yapmasın.emirdağda ekmek işi yabancılara kaldı diyen arkadaşlar emirdağda hangi yerli kaliteli hizmet vermiş de yabancılara yorum yapıyorsunuz sorarım sizlere alkole sigaraya zam gelir ağzınızı açmazsınız üstelik her yıl! ekmek mi rahatsız etti sizi el insaf.....

  • SERKAN

    Eski Belediye fırını vardı tic.odasının altında ...
    Gene öyle bişey hayata geçirilebilir...
    Laz'lara para kazandırdığımız yeter...
    Verdikçe 1 fazla istiyorlar !

  • metin

    afyon'da ekmek 50 kurusa dustu, Bu firincilarin afyondaki cevre firincilardan ne ustunlugu varmis .Turkiyenin neresinde ekmek 1 liraymis, Emirdag belediyesi afyondan 50 kurusa ekmegi getirip halka ayni fiyattan satmali, gerekirse yeni firinlarin acilmasi tesvik edilmeli

  • 4567

    afyonda ekmek 60 kuruş iken buda neyin nesi

  • halil svk...

    zam yapmayi dusuneceklerine firinlar pisliklerden gecilmiyor fareler de vardir. once onlari duzenleyin emirdg halki bilmiyorki bunlardan ekmekte almiyacak. belediye bu ise el atmali halk firinlari acsin. ondan sonrada indirim yarisina girerler.

  • Gurbuz kocaman

    Amcam oglu eski blld baskani Ali kocaman dan Sam istemislerdi firincilar zamaninda o ne yapti bolvadinden ekmek getirdi kaliteli ve Ucuz ekmeksiz birakmadi emirdagini hadi bsk sira sende zam yok yola devam mhpli Oldugunu ve oldugumuzu goster syg



  • özemirdaglı

    Fırıncılar emırdaga karsı ayıp edıyor yabancılardan alışverıs yapmam afyon somunu alırım yınede onlara para vermem beledıye halk ekmek yapsın bunlara bızı muhtac emesın
    ugur baskan hadı beklıyoruz...

  • ERTUĞRUL

    Geçen yıl ekmek fiyatını halka çaktırmadan 75 krş eden Emirdağ ve ticaret odası bu durumdan sorumludur.Emirdağındaki ekmek kalitesi Türkiye'nin en düşüğü olduğu yetmiyormuş gibi 250 gr. ekmeğe birde zam isteyen utanmazlara Emirdağ halkı ve belediye fırsat vermemelidir.

  • ekmeksiz

    Emirdağ'da Fırın işi yabancıların elinde. Fırın sektörünü kaptırdık adamlara. Sarmaşık gibi sardılar. Has Emirdağlı ekmekçi neden yok Emirdağ'da?
    Yabancıları zengin ettik, evini arabasını aldı. Has Emirdağlı birisi yok mu fırın açacak...

  • Kara Bilal

    Ekmek Emirdağ Gibi Bir Yerde 1,25 TL olur mu Ondan Zam Almak için Böyle bir uygulamaya seçmişler