Emirdağ'da Fırın Dosyası Açılıyor

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Fırın Dosyası Açılıyor

Aralık 2015 ayı içerisinde Emirdağ'daki fırıncı esnafı ile oda temsilcilikleri arasındaki gerginlik artarak devam ediyor. Zam isteyen fırıncı esnafı umduğunu bulamadı.

Şuan 250 gram pişmiş ekmek 0,75 kuruş olarak satılmaya devam ediyor. En son Mayıs ayında ekmeğe zam talebine oda temsilcilikleri tarafından olumsuz yanıt verildi. Aralık ayında tekrar zam talebi isteyen fırıncı esnafı zam talebine olumlu yanıt alamadı ve kendilerince 250 gram ekmeği 1 TL yaptılar. Yapılan bu zam üzerine Emirdağ Belediyesi Zabıta Ekipleri tarafından fahiş fiyat uygulandığından dolayı zam yapan fırınlara para cezası uyguladılar. Orta noktayı bulmak için bir araya gelmeye çalışan fırıncı esnafıyla yine orta nokta buluşulamadığı öğrenildi.

Emirdağ'da ekmek fiyatlarını fırıncıların bağlı olduğu odalar belirliyor. Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'na üye olanlar Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'ndan zam talep ederken; Emirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Odası'na üye olanlar esnaf odasından zam talep ediyor. Odalar ise zam taleplerine olumlu yanıt vermediği alınan bilgiler arasında yer alıyor.

Afyonkarahisar'a bağlı ilçelerden alınan fiyat bilgilerinde ise şu rakamlar mevcut;
02/06/2016 tarihinde alınan kararda Sandıklı Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda 250 gram ekmek 1 TL,
02/06/2016 tarihinde alınan kararda Bolvadin Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda 300 gram ekmek 1 TL,
02/09/2016 tarihinde alınan kararda Çay Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nda 250 gram ekmek 1 TL olarak dikkatlerden kaçmıyor.

Emirdağ'daki fırıncı esnafının talebi ise 250 gram olan ekmeği 300 grama çıkarıp fiyatını 1 TL yapmak istiyorlar. Sebebi de Mayıs ayında odun 300 TL iken 450 TL olması, işçinin(usta olmayan) yevmiyesinin 50-60 TL iken şimdi 75-90 TL arasında olması, un fiyatlarının 60 TL iken 75 TL olduğundan zam taleplerini haklı görüyorlar.

Yapılan zam talebinin olumsuz olmasının ardından fırıncı esnaflarından bazıları ekmek üretim sayısında azaltma yaparken bu durum vatandaşa olumsuz olarak yansıyor. 31 Aralık 2016 günü bazı fırınların ekmek çıkarmayarak bazılarının az ekmek üreterek ekmek boykotu yaptığı öğrenildi.

Önümüzdeki günlerde neler olacak www.emirdag.gen.tr takip etmeye devam ediyor.

  • Okunma: 5804

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Faik

    Belediye fırını bugünler için kapatılmış demekki hangi dönemde kapatılmıştı.