Emirdağ’da Hasat Başladı

Haberler / Ekonomi

Emirdağ’da Hasat Başladı

Nüfusunun yüzde 50’sinin tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Emirdağ’da arpa hasadı başladı.

Üreticiler bu seneki rekolteden oldukça umutlu görünürken, Ziraat Odası Başkanlığı başta olmak üzere Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri dane kaybının peşine düştü. Her iki kurumun ziraat mühendislerinden oluşturduğu ekipler tarla tarla gezerek dane kaybı ve biçerdöver denetimleri yaparken, bu yıl dekar başına 300 kilo ve üzeri rekolte bekleniyor.

“Dane kaybı ülke ekonomisine zarar”
Yetkililerin yaptığı açıklamada “Arpa hasat sezonumuz başladı. Öncelikle ilçemize, ülkemize hayırlı ve bereketli olsun. Biz şu anda dane kaybını önlemek için arazi kontrolü ve biçerdöver kontrollerini yapıyoruz. Dane kaybı ülkenin milli ekonomisine ciddi şekilde sıkıntılar yaratıyor. Dane kaybının fazla olmaması için sahadayız. Üreticilerimize şöyle bir önerimiz var. Her yere yetişemeyebiliyoruz. Özellikle üreticilerimiz biçerdöverlerin arkasında kendileri takip etsin ki, bir sıkıntı olduğunda bize haber vermeleri durumunda anında geliriz. Bu hem üreticimiz açısından hem de verim açısından çok daha iyi olacağına inanıyoruz” diye konuştular.

Üreticiler ise, bu sene rekoltenin iyi olduğunu belirterek, "300-400 kilo bekliyorduk. Şu anda 300 kilonun üzerinde çıkıyor dekara” dediler.

  • Okunma: 3081

Yorumlar (0)Yorum Yap