Emirdağ'da Hedef:40 Bin!

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Hedef:40 Bin!

Emirdağ'daki göçün artması sonucu Emirdağ nüfusunda gerileme devam ediyor. Havaların ısınması, bahar aylarından itibaren nüfusu giderek artan bir ilçe olan Emirdağ'da yaz aylarında ise nüfus 200 binleri geçebiliyor.

Her yıl elektronik olarak nüfus sayımı yılbaşı itibari ile yapıldığı için, Emirdağ nüfusunun tamamen azaldığı ana gelmesi sonrası devletten gelen ödenek azalıyor.

Emirdağ Belediyesinin nüfusu şu an 20 bin civarında ancak belediye sürekli olarak 30 bin kişiye hizmet veriyor. Bu sayı yaz aylarında 200 binin üzerine çıkıyor. Emirdağ’daki nüfusun bir an evvel 40 bin’e çıkararak Emirdağ’da yaşayanları resmi olarak kayıt altına aldırmaya yönlendirmek suretiyle İller Bankası’ndan 20 bin kişiye gelen ayda 600 bin TL ikiye katlanması için çalışmalar başlatıldı.

Bunun için Emirdağ dışında ikamet eden hemşehrilerimizin yılbaşından önce GEÇİCİ OLARAK ikametgah adreslerini Emirdağ'a aldırmaları gerekiyor. İsterlerse Emirdağ dışındaki evlerini ikincil adres olarak gösterebiliyorlar. Yılbaşından sonra isterlerse ikametgahlarını tekrar yaşadıkları illere aldırabilirler.

Peki Ne Yapılabilir?

Eskişehir'de ya da başka bir ilde yaşayan bir Emirdağlı hemşehrimiz ne yapabilir?

1- Yanına nüfus cüzdanını alarak Emirdağ'a gider.

2- A) Emirdağ'da evi varsa, doğrudan nüfus müdürlüğüne giderek Emirdağ'daki evine adres kaydını yaptırır ve Eskişehir'e döner. Yıl başından sonra Eskişehir nüfus müdürlüğüne nüfus cüzdanını yanına alarak gider ve nüfus kaydını tekrar Eskişehir'e aldırır.

B) Emirdağ'da evi yoksa, Emirdağ Belediyesine giderek durumu bildirir. Oradan kendisi yönlendirilecektir.

Nüfus kaydını Emirdağ'a aldırmak için Emirdağ'a gidip dönmek gerekiyor. Emirdağ'dan tekrar Eskişehir'e aldırmak için Emirdağ'a gitmeye gerek yok.

Emirdağlılar Vakfı tarafından yapılan bu bilgilendirmeye şöyle devam edildi: "Emirdağlı hemşehrilerimizi Emirdağ'ımıza yardım etmeye davet ediyoruz."

  • Okunma: 3726

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • emirdağlı

    Yuh be.
    Durumdan şikayetçi olan falan yok.Çer çöpe sitem eden yok sadece emirdağda yaşayanlara çağrı var.Kuyruk acısı olan doktor adayı içeriden dışarıdan karıştırmaya devam ediyor.yurt dışından nasıl göründüğünü biz iyi biliyoruz agalar

  • Gurbetçi olmasa..

    Yazın gelen gurbetçiler sayesinde piyasa canlanıyor. Ve buna rağmen Gurbetçilerin çöpünü alamıyorsanız yada üç aylık trafiği düzenleyemiyorsanız ve bir de bunlara rağmen Kalkıp nüfus çoğalıyor hizmet veremiyoruz demek gurbetçiyi fazlasıyla üzer... Yazık yani.. Borç varsa iller Bankası'ndan kredi Çek yada Çık gel Avrupa'ya destek iste ama böyle vakif üstünden iş yaptırmak..yakışmıyor başkan.. Zaten gelen haberler de hiç iyi değil emirdağımdan..

  • Evi yoksa..

    Yıllardır emirdağın nüfusu aynı. Belediye başkanı seçimden önce bunu bilmiyor muydun.seçimden önce atıp tutarken iyiydi tabi.uygulamaya geldiğinde alengirli işler.içinden çıkamadı anlaşılan.Neden birden böyle bir çalışma başlatıldı ve bu ne kadar etik bir uygulama. Evi yoksa Belediye sizi yönlendirecek" ibaresi ne anlama geliyor:))

  • Hasan Mazıbaş

    KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ.....

  • selim

    Peki bu islemleri emirdagina gitmeden e devlet üzerinden yapabiliyor muyuz?