Emirdağ'da Kaçak Tüp Dolumu Ceza Getirdi

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Kaçak Tüp Dolumu Ceza Getirdi

Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, Emirdağ'da LPG satışı yapan bir istasyonda kaçak tüp dolumu yapıldığını tespit etti. Ev tipi tüplere kurduğu düzenek ile LPG dolumu gerçekleştiren bir kişi Jandarma ekipleri tarafından yakalanarak dari para cezası kesilmek üzere Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü. Ev tipi tüplere LPG basımı gerçekleştirilen aparatlara da el konuldu.

LPG Piyasası Kanunu’na göre otogaz istasyonlarında tüp satışı yapmak, tüp dolumu yapmak, hatta tüp dolumuna yarayan aparat bulundurmak yasak. Bu durumun Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) denetçilerince tespit edilmesi halinde otogaz bayilerine (2017 yılı) idari para cezası olarak 459 bin 547 lira para cezası kesiliyor.

EV TÜPÜNE UYGUN DEĞİL
İstasyonlarda otogaz olarak satılan ürün ile mutfak tüpündeki LPG’nin kimyasal bileşimi ve kalorifik değeri farklı olduğuna vurgu yapan yetkililer, “Otogaz istasyonlarında doldurulan tüpler, tüpgaz bayilerinden alınan tüpler kadar verimli olmuyor. Ayrıca, otogaz istasyonlarında tüp dolumu yapılması esnasında gaz sızıntısı olduğu için tüplere hem daha az tüp doldurulmuş oluyor, hem de patlama tehlikesi oluşuyor. Üstelik, otogazın ÖTV’si tüpgaza göre daha yüksek olduğundan, sanıldığının aksine otogaz istasyonunda tüp dolumu yaptırmak daha ucuza gelmiyor” dediler.

Emirdağ'da birçok vatandaşın bu yöntemle tüp doldurduğu şikayetleri üzerine LPG istasyonlarında kontrollerin artacağı alınan bilgiler arasında yer alıyor.

  • Okunma: 8247

Yorumlar (0)Yorum Yap