Emirdağ'da Kız Hafız Eğitimi Başlıyor

Haberler / Eğitim

Emirdağ'da Kız Hafız Eğitimi Başlıyor

Emirdağ Müftülüğü, Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Satılmışoğlu Şehit Mustafa İmam Hatip Ortaokulu işbirliği ile İlkokulu bitirmiş, ortaokul 5. sınıfa kayıt yaptıracak kız öğrenciler için hafız yetiştirme programı düzenleneceği bildirildi. Satılmışoğlu Şehit Mustafa İmam Hatip ortaokuluna alınacak olan kız öğrenciler için kapsamlı bir eğitim programı hazırlandı.

Okula yerleşen öğrencilerin hafızlık eğitimi Emirdağ Müftülüğünce, akademik eğitimi Emirdağ Satılmışoğlu Şehit Mustafa İmam Hatip Ortaokulunca, eğitim giderleri eğitim kurumu tarafından karşılanacak. Eğitim isteğe bağlı olarak yatılı veya yalnızca gündüz eğitimi şeklinde verilebilecek.

Hafızlık ve akademik eğitimleri Emirdağ Satılmışoğlu Şehit Mustafa İmam Hatip Ortaokulunda verilecek, ortaokul süresince sanat, kültürel ve sportif faaliyetlerle desteklenecek olan ve proje uygulaması sonucunda Satılmışoğlu Şehit Mustafa İmam Hatip Ortaokuluna kayıt yaptıran öğrenciler 8. sınıf, yani ortaokul bitirdiğinde hafızlık belgesi almış, ortaokul akademik eğitimini tamamlamış ve donanımlı bir şekilde istediği lisede eğitimine hafız olarak başlayacağı öğrenildi.

  • Okunma: 5743

Yorumlar (0)Yorum Yap