Emirdağ‘da neler oluyor?

Haberler / Medya

Emirdağ‘da neler oluyor?

Afyon’un en sakin ve huzurlun yerlerinin başında Emirdağ gelirdi. Son yıllarda Emirdağ hoş görüsünü ve nezaketini yitirmeye başladı. Emirdağ eski Başkanı Cengiz Pala’nın söylem ve tavırları. AK Parti eski İlçe Başkanının engelli bir vatandaşa, “Çok çapkınmışsın lan gavat” gibi çirkin sözler ve bunu videoya çekip internetten paylaşması. Uğur Serdar Kargın’ın başkanlık koltuğuna oturması ile birlikte ilk iş Pala’nın dükkânını mühürlemesi.

Şimdi de AK Parti İlçe Binasına baskın ve İlçe Başkanı Hacı Halil Yedikapu ile Yönetim Kurulu Üyesi olan bir kişinin darp edilmesi ile gündeme gelmesini endişe ve kaygıyla öğreniyoruz. Bunlar bizim bildiklerimiz ve duyduklarımız. Daha neler oluyor neler. İlçenin adı Emirdağ olabilir. Ama “Dağ’lı” olmaya gerek yok. İlçe de herkesin bir Avrupa bağlantısı var. Geçmişten günümüze eğitim ve öğretim en iyi seviyede olan ilçe. Ama yinede insanlar değişemiyor. O’da havasından suyundan olsa gerek.

Emirdağ binlerce yıllık geçmişin kültürü ile yoğrulmuş bir şehir. Kültür ve eğitimin adresi. Hoşgörü ilçesi. Yıllardır Alevi halkımızla yan yana yaşamış. Hala dervişlik geleneği ve kültürü devam ediyor. Said-i Nursi tutuklanıp sürgün edildiğinde Emirdağ ev sahipliği yapmış. En uzun kaldığı yer Emirdağ ilçesi.

Farklı kesimlerin ve inanışların şehri olmuştur. Zamanında Deli Battal işgal kuvvetlerinin bilgilerini alıp Türk askerlerine ulaştıracak kadar vatansever. Askerlerimiz için tek varlığı olan ayakkabısını ve çorabını verecek kadar mert. Esir alınıp kurşuna dizilecek kadar adamların yetiştiği Emirdağ’ı artık anlamakta güçlük çekiyorum. Geçmişin tüm güzellikleri, hoş görüsü, nezaketi ve centilmenliği unutulmuş. Unutulmuş ve garip bir topluluk olmaya başlamış olması ne acı.

Ne oluyor Emirdağ’da. Ne olur Emirdağ’ın adında dağ olsun ama siz “dağ’lı” olmayın. Yeniden huzur ve hoşgörü şehri olun. Ömer Mazi - Odak Gazetesi

  • Okunma: 3923

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • fakı

    sadece kaybeden bır toplum olmaktan yakınırız heporda su varmıs burda bu varmıs dıye ama hıc bakmayız demı gunumuzde neler oluyor dıye burde sunu dusunelım arkadaslarkırılan bır kalp tekrar onarılır mı dıye sabıt fıkırlı arkadaslarım sımdı dusunun karsınızda kı ınsanlarıa bır seyler anlattıgınızda sızı dınlemesını ısterken sız dınlemeyı neden sevmessınız dıye....

  • Ali Suavi Yurtkuran

    Gerçekten önemli bir ihtiyacı karşılayacak yazı.Bu arada Emirdağ'da kamu çalışanlarını tedirgin eden sürgün dedikodularını eklemek gerekir.Bu aziz belde ne kaybettiyse sürtüşme ve zıtlaşmadan kaybediyor.İntikam duygusuyla hareket edenlere lütfen prim vermeyelim.Seçimi kazananda bizim kaybedende bizim.Ve lütfen seçim kaybedenler siyaset arenasından çekilip gerginliklerini topluma yansıtmasınlar.Kaybedenin çekilmesi önemli bir siyasi kültür ve erdemdir.Şimdi birlik zamanı..

  • sevim kır

    Yazınız çok güzel olmuş-anlam dolu ve gerçekleri yansıtmakta ancak eski başkan gitmeden evvel çok kişi ile tartışma içerisine girdi.

  • Dağ'lı !

    Sayın Ömer Bey , iyi hoş söylemişsiniz.Ağzınıza sağlık .. Hani bi laf vardır ; İmam o........rursa cemaat ..... malum ... Başımızda ki insanların bu dağlı tavırlardan vazgeçmesi önemli..Çok şükür ki Cengiz Pala gibi birisi gitti memleketin başından , bakalım Uğur bey ne yapacak ... Şahsi olarak ben oyumu verirken tamamiyle Uğur Serdar KArgın'ın projelerine bakarak verdim.Umarım yalan olmaz!

  • kenan

    balik basbakandan kokarmis