Emirdağ'da Sakal-ı Şerif Heyecanı

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Sakal-ı Şerif Heyecanı

Emirdağ'da, Mübarek Kadir Gecesi’nde Emirdağ Çarşı Camii'nde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif büyük heyecan yarattı.
Emirdağ Çarşı Camii'nde özenle korunan Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’e (sav) ait Sakal-ı Şerif’e dokunmak, yüz sürmek isteyen yüzlerce vatandaş duygulu anlar yaşadı. Teravih Namazı sonrasında tekbir ve dualarla açılan Sakal-ı Şerif’i sıraya girerek ziyaret eden Emirdağ halkı Kadir Gecesi’ni en güzel şekilde idrak etmenin mutluluğunu yaşadılar. Cami İmam Hatibi ve Hafızların tekbir ve salavatları eşliğinde Sakal-ı Şerif’i ziyaret eden vatandaşlar sahura kadar Kadir Gecesi'ni dolu dolu yaşamaya çalıştılar.

  • Okunma: 2460

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • cemaat -1

    şu diyanetin sitesinden alınmıştır:Namazı normal şekli ile ayakta kılmaya gücü yetmeyen kimse için asıl olan namazını oturarak kılmaktır. Böyle bir kişi namazını kendi durumuna göre diz çökerek veya bağdaş kurarak yahut ayaklarını yana ya da kıbleye doğru uzatarak kılar. Nitekim Hz. Peygamber (s.a.v.) nasıl namaz kılacağını soran hasta bir sahabiye "Namazını ayakta kıl. Eğer gücün yetmezse oturarak, buna da gücün yetmezse yan üzere kıl." (Buhari, Taksiru'As-Salat, 19) buyurmuştur.

  • müslüman

    Yorum yazmayacaktım ama dayanamadım yahu arkadaşım adamın ayağı kırıldı kırılacak yürümekte bile zorlanıyor sen hala sandalyede namazdan bahsedıyorsun kılmasa daha mı iyi.Şu islam dinini zorlaştırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz adamın bacağı hastaysa namazı kılmasın mı?De get akşam akşam beni günaha sokma.Bir dini siz biliyorsunuz bu memlekette

  • cemaat

    yorumu beğenmeyenlere`,
    carşı camisinin son cemmat yerinin perdesiz sağı ve solu kadınlarla dolu içeri girilen yerde ise erkekler sıralanmış o şekilde karışık olarak teravih namazı kılındı kadir gecesi.dinimizde böyle birşey yok.bu şekilde namaz kılan kadınlar sevap değil günah işliyorlar.hanımlardan bazıları parfümü sıkıp geliyor birde sohbete dalıyor bunada namaz kılmak deniyor.

  • cemaat

    kadir gecesine kadın erkek teravih namazı kıldı.sakalı şerif ziyaret etti.
    hiç bir yetkili müdahale etmedi.allah aşkına kadın erkek karışık namaz olur mu?.bu memleketin müftüsü, vaizi,imamı ve müezzini nerdeler.sayın yetkililer ahirette çok mesulsünüz.
    diyanet sandalyede namaz kılınmaz diyor.buna da müdahale yok.acaba siz sayın görevliler ne işe yararsınız.