Emirdağ'da Seçim Heyecanı

Haberler / Siyaset

Emirdağ'da Seçim Heyecanı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 7 Haziran Genel Seçimleri'nden sonra kongre ve kurultay süreci de başladı. Genel seçim nedeniyle bir yıl süreyle CHP'de ertelenen kongre süreci start aldı. CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin tarafından Haziran ayı içinde başladığı duyurulan kongre sürecinin nasıl işleyeceğine ilişkin takvim de açıklandı. CHP Genel Merkezi tarafından 81 il ve ilçe başkanlıklarına gönderilen takvime göre süreç 20 Haziran tarihinde üye listelerinin hazırlanmaya başlanması başladı.

Takvime göre 28 Temmuz'da üye listeleri askıya çıktı. 28 Eylül'de ilçe kongreleri başlayacak ve 25 Ekim'e kadar tamamlanacak. 11 Kasım'da başlayacak il kongreleri de 29 Kasım'a kadar bitirilecek.

ADAYLAR KOALİSYONU BEKLİYOR
CHP Emirdağ İlçe Teşkilatı da üye listelerini parti bürosuna astı. Uzun uğraşlar sonucu listeleri hazırladıklarını dile getiren CHP Emirdağ İlçe Başkanlığı yöneticileri, "2015 delege seçimleri için oy kullanacak üyelerimizin listeleri askıya çıktı, 3 Ağustos saat 18.00'de askıdan indirilecek. CHP üyeleri 3 Ağustos'a kadar isimlerini listelerden mutlaka kontrol etsinler" diyerek bilgi verdiler.

Öte yandan CHP kulislerinde konuşulan iddiaya göre, CHP'nin olası bir koalisyon hükümetinde yer alması halinde CHP İlçe Başkanlığı'na çok sayıda ismin talip olacağı, bazı isimlerin şimdiden partililer arasında kulis yaptığı öğrenildi. CHP Emirdağ İlçe Başkanlığı seçimlerine mevcut başkan Recep Özer'in yanı sıra dört ismin de nabız yokladığı alınan bilgiler arasında yer alıyor.

  • Güncelleme: 31.07.2015 08:04
  • Okunma: 3824

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • DevSol

    Recep Hoca artık yeter !
    Daha genç ve dinamik birilerinin partiye sahip çıkması lazım !
    Şu an ki mevcut üyelerin en az yarısının partiden bir an evvel uzaklaştırılması lazım !