Emirdağ'da Seçim Nasıl Geçti?

Haberler / Seçim 2007

Emirdağ'da Seçim Nasıl Geçti?

22 Temmuz 2007 Pazar günü yapılan genel seçimler Emirdağ’da sorunsuz geçti. Toplam 141 sandıktan oluşan Emirdağ’da sandıklarda herhangi bir olay yaşanmazken gözler Emirdağlı adaylardaydı. Saat 17.00’ye kadar seçim sürerken katılımın yüksek olduğu seçimlerde Emirdağ’da 725 oy geçersiz sayılırken, Emirdağ ve köylerinde 5.492 oy kullanılmadı.Emirdağ'da Seçim Nasıl Geçti? - Emirdag.gen.trSağlam Oyunu Memleketinde Kullandı22 Temmuz genel seçimlerine AKP saflarında katılma kararı alan ancak sıralamaya konulmayan Cengiz Sağlam’da memleketinde oyunu kullandı. İnkılap İÖO’da oyunu kullanan Sağlam “ Emirdağ’a ve ülkemize hayırlı olsun. Hükümet dengesinde aşırı bir değişiklik olacağını düşünmüyorum.”dedi.Emirdağ'da Seçim Nasıl Geçti? - Emirdag.gen.trEski Kacerli Mahallesi Muhtarını da SeçtiEski Kacerli Mahallesi muhtarlığı seçimleri de genel seçimlerle birlikte yapıldı. Geçtiğimiz aylarda geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden muhtar Tayfun Malak’ın azalığını yürüten Ertuğrul Halaç mahalle muhtarlığı seçimine tek başına girdi. Mahallesindeki oyların tamamına yakınını alan Halaç ”Geçtiğimiz aylarda kaybettiğimiz muhtarımızdan boşalan koltuğu devralmanın buruk mutluluğunu yaşıyorum. Tüm seçmenlerime teşekkür ediyorum.”dedi.Emirdağ'da Seçim Nasıl Geçti? - Emirdag.gen.trBu Sefer De Olmadı…İlçemizin 20 yıllık özlemini çektiği milletvekili çıkarma hayali iyi yerlerde olmalarına rağmen; biri baraja takılarak diğeri de yeterli oyu alamayarak gelecek seçimlere kaldı. Adayı olmamasına rağmen ezici üstünlük sağlayan AKP Emirdağ’da 11 bin oy aldı.Bolvadin Kadar Olamadık.Her yıl olduğu gibi yine hemşerileri için birlik olan Bolvadinliler iyi yerdeki iki adayını da Ankara’ya göndermeyi başardı. Seçimler öncesinde “MHP adayı Akcan’ın yeri garanti, AKP Koca’ya yüklenelim.”spekülasyonları oylarla doğrulanarak Bolvadin’in 2 milletvekili oldu.Bilgiler İnternet Yoluyla Merkeze GönderildiYSK tarafından uygulanan yeni bir sistem ile internetten bilgileri YSK’ya gönderildi. Saat 21.30 sularında resmi sonuçları belirlenen seçim sonuçları merkeze gönderildi.

  • Güncelleme: 10.04.2009 01:38
  • Okunma: 7330

Yorumlar (9)Yorum Yap

  • ALİ AVCI

    2007 SEÇİMİ ARTIK GERİDE KALDI.EMİRDAĞ'LI VEKİLİMİZ YOK DİYE YERİNMENİN BİR FAYDASI YOK. ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİM ÇALIŞMALARINA EMİRDAĞ'DA BULUNAN TÜM SİYASİ PARTİ BAŞKANLIKLARI BİRARAYA GELİP ORTAK BİR KARAR ALMALIDIR.BU KARAR 'MİLLET VEKİLLİĞİ 1-3 SIRASINDA OLMAK KAYDI İLE EMİRDAĞLI BİR ADAY GÖSTRİLMEDİĞİ TAKDİRDE O PARTİYİ DESTEKLEMEYECEKLERİNİ VE EMİRDAĞLI ADAY GÖSTEREN SİYASİ PARTİYİ DESTEKLEYECEKLERİ'ŞEKLİNDE OLURSA BİR NETİCE ALINIR. SAYGI DEĞER EMİRDAĞLILAR GÜN BİRARARYA GELİP SİYASİ BİR BEKLENTİYE KAPILMADAN BU KARARI ALMA GÜNÜDÜR.BU SİTENİN ÖNCÜLÜĞÜNDE EMİRDAĞ'DA BULUNAN TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ UYGUN BİR ZAMANDA İSTİŞARİ BİR TOPLANTI YAPMAYA ÇAĞIRIYORUM. SELAMLAR.

  • Almanyali

    Sayin hemserilerim,Asagidaki arkadasin birisi yazmis Bolvadin kadar olamadik diyerek:Bizim Bolvadin kadar olmamiz icin önce Bizim deyimimizle G√ÑVURA gitme sevdasindan vazgecmemiz lazim Belcikadan veya yurt disindan yaz aylarinda ramazanda ve kurban bayramlarinda gözümüzü oraya dikmekten vazgecip kendi basimiza birseyler yapmamiz Gerek Emirdaginda bi gercek var kim gelirse belediye baskanligina önce belcikayi ziyaret ediyor yandaslariyla soranda oldumu EMIRDAG in cikarlari icin gidiyorum diyor kasap cengiz Belcikaya gidince devletin kasasindan EMIRDAG icin neler yapmis oralarda sorun allah askina.önce igneyi kendimize batiralim sonrada disarda sebeb arayalim Bolvadinli hemserilerimiz istanbuldakide izmirdekide Avrupadakide parasini son kurusuna kadar oraya yatiriyor biz ne yapiyoruz??emirdaginda 3-4 katli bi ev Eskisehirde daireler dükkanlar ondan sonrada diyoruz ki neden Emirdag kalkinmiyor tabii
    kalkinmaz kalkinamaz sen parayi kuma betona yatirirsan...Zaten simdi gelenler izine 2.kusak 3 ve 4 üncü kusak satmaya baslayacak orada yapilan binalari...Emirdaginda zengin olanda Eskisehire kaciyor neden gelecegi parlak degil Yukarda dedigim gibi Genclik dikmis gözünü G√ÑVURA Allah(c.C.)hakkimizda hayirlisini versin demekten fazla birsey gelmiyor elimizden..

    saygilarimla

  • yazin olduda ne oldu anlatalim

    sayin omer bey ve necmettin bey ve digerleri ,
    siz akp dersiniz ve 2000 oy alamaz derdisiniz dogrudur , ama sunu unutmayin ki izine giden gurbetci holdingci gurubu sizlere bu oyu getrdi ve esat beyin dedigi gibi secimleri yaza getirlerse basinizdakiler , her cecimse akp birinci olur korkma . ama bu cahillige bir son verilmesi lazim , Akp ve Sayin Necmettin Erbakan , once milleti dusunmedigi bir arkasimizin ve satin satin diye yazi yazan kisi dogru demektedir , niye diyeceksiniz , adam ap acik yazmis nereler satilmis ve sunu bir unutmus , bu iktidardaki kisiler amerika ve avrupaya seytan dedikleri yillari unuttular ,ve kendileri kizlara ve hanimlari giyimleri italyan versace ve diger markalardir , okuduklari okulda amreikada ne bileyim ben ne okuludur . ama sen omer bey seninniye cocugun onlarin okudugu okulda okumazda emirdagda inkilapta sonra orta okul lisede okur ve sonunda universite kazanirsa , o zamanda okutmak icin para lazim onu bulacak guc lazim fakir halk bunu nereden bulacak . Yazik daha akp derler , turkiyeyi pasel parsel satan akp derler , dis dunya bile , rusyadan gecen baku ceyhan borusunu dusunur , turkiye deki yasani dusunmez bile , ama ne gerek var yakinda zaten o borunun gecmis oldugu topraklarida alirlar . Bizede bye bye derler . Bir bolvadinli kadar olamadik dogru , adamlarin bizden az yurt disinda insani var , dovizi az giren bir yer ama bu sekilde emirdagli esnaflarin yuzunden ve yatirimcilari yuzunden bolvadin il olmaya yakin sizde koy olmaya , kendi agziniz ile dediniz omer bey 2000 oy dusunmuyrdum diye 20000 den fazla oy aldi , niye iste acik herseyacik , gurbetcilerin yuzunden , ama onlar holdinglerini dusunur kar paylarini , kayip ettiklerini geri almayi ama siz neyi dusunursunuz , bir ay sonra 9000 ksi bile kamayan ilcede koyculuk devrine ne zaman gececegiz onumu ,

    ellimizdeki firsati biz burda teptik , sizde turkiyede teptiniz , birde secmen deriz kendimize , neyazik ki ...

  • Necmettin Erbakan

    Akp döneminin elbette özelleştirmede yaptığı büyük hatalar var(haberleşme sektörü veya kar eden işletmenin ucuza gitmesi). Ama Mustafa Kemal Atatürk' ün 80 sene önce uyguladığı devletçi politikanın arkasına saklanarak zarar eden, devletin üzerinde yük teşkil eden, daha önceden bazı partililerin kadrolaşma adına eğitimsiz ve yeteneksiz kadroları doldurduğu işletmelerin zararlarının bizim cebimizden ödendiği ve halka bir faydası olmayan bilakis yük olan bir düzeni savunmanın da bir anlamı yok. Devletin bir sektörü elinde tutması rekabet eşitsizliğini doğuruyor ve sonucu halkın zararı ve en kötü hizmet oluyor. Çünkü orda salla başını al maaşını kadrolar yerini zaten almış. O bahsi geçen şirketler her sene zarar açıklamaktaydı. Ayrıca o şirketleri alan şirketler de yıllardır Türkiyede istihdam sağlayan köklü şirketler.(İstihdam = iş,karnı tok kahve köşelerinde oturmayan insan) O almasın geliştirmesin bu almasın geliştirmesin bi parti gelsin hiç işten anlamayan yalınayak bi müdürü başına geçirsin, o da kendi gibi yalınayak takımını kadroya yerleştirsin, üretim olmasın, çağa ayak uydurmak olmasın sadece maaşlar gelsin gitsin zararları halka gidecek hizmet vergisinden ödensin ama o adamların rahatı bozulmasın; bumudur istediğimiz.
    Emin ol Mustafa Kemal Atatürk hayatta olsaydı şu anda devletçi ekonominin senin dediğin gibi savunulmayacağını senden benden ve bu AKP tayfasından daha iyi bilirdi.

    Özelleştirmede şüphesiz sorunlar yaşıyoruz.

    Hatalar var haksızlıklar var yanlışlar var. Mesela haberleşme sektöründe yapılmış öyle bir özelleştirme varki maalesef özelleşen kurum şu anda Türkiyede tekel konumundadır.

    Ben AKP yi bir çok konuda hatalı bulan sosyal demokrat görüşlü bir insanım. Velakin AKP dünya trendinde genel sol kavramının savunduğu değerlerin neredeyse %70 ini zaten savunan hatta uygulayan bir parti. Bu %70 inde vatanın milletin karına olduğunu düşünüyorum. Geri kalan %30 dan da Kemal Unakıtan ın yumurtacı oğlu veya liderin tekneci oğlu falan çıkıyo heralde emin değilim.

    Ama durum bu güzel bir alternatifi çıksın hatta bir iki tane çıksın halk kazansın ne diyelim.
    Yani demem o ki onu sattılar bunu sattılar bence sağlıklı bir politik görüş değildir. Rakibi olan parti mesela şöyle gelseydi 'Bunlar bunu sattılar büyük yanlış yaptılar halk zarar durumundadır şirket tekel konumundadır biz bu şirkete rakip şirketlerin yolunu açacağız böylece rekabet olacak halk ucuza kaliteli hizmet kazanacak biz buna imkan sağlayacak düzenlemeleri yapacağız' gibi. Hem bir projeye sahip olmuş olurlardı.

    Evetlerin hayırından politika üretmek eski söylemlerden başka bir şey değil. Bu sözlere dedem oy verir de benim ve benim gibi düşünenlere pek akılkarı gelmiyor heralde.

    Yorumun bir kelimesini bile değiştirme değerli site yöneticisi.

  • onder sayar

    DURMAK YOK SATISA DEVAM. 3-5 PARCA BİR YERLE BİZİM EVİN ARSASI FALAN KALDI ONUDA SATMAYAN NAMERTTİR SATIN HEPSİNİ. BURDAN VATANDASLARA SORUYORUM DURMAK YOK DİYENLERE SORUYORUM KOC tüpraşı,yapı krediyi,opeti,bilmem neyi aldı 2ye katlandı. sabancı memleketteki bütün çimento fabrikalarını ele gecirdi. zorlu gebzeden istanbula ne varsa arsa namına aldı EY VATANDAS SEN NE ALDIN 5 SENEDE PARASIZLIKTAN AMERİKALARDA BURSLU OKUYAN rtenin oglu kadar olupda bi gemicik bile alamadın cocugunu kendin okutacak kadar zengin oldugun halde. YİGİDİN SON SERMAYESİ ONURU NAMUSU VE ŞEREFİ KALDI ONUDA SATMASSANİZ ADAM DEGİLSİNİZ

  • onder sayar

    secim oncesi hareretlice vekil isteyen emirdag halkı vekilligini sonunda kaptı. artık bolvadinliden afyonludan sandıklıdan medet umar. aferin aferin boyle devam edin bazı arkadaslar carsıda baki(durmaZ) ne yaptı bu yapacak diyor 25 yasında gencler. bakinin vekilligini hatırlıyor helal olsun kundakta TAKİP etmisler

  • Tebrik

    Ertuğrul abi tebrikler tek başına iktidarsın. Kacerlinin hükümdarı.

  • Ömer Demir

    Ben bir Akparti'li olarak Emirdağ merkez (köyler hariç) de bu kadar oy alabileceğimizi tahmin etmiyordum. Hatta 2000 oy alırsak iyi diyordum. Ama beklemediğimiz bir sonuç çıktı. Emirdağ Halkı İsmet bey in başkanlığı dönemindeki uygulamalarına devam edeceğini gördü ve oy vermedi.
    Durmak yok yola devam diyorum ve Akparti'ye oy veren ve vermeyen tüm hemşerilerime telekkür ediyorum.

  • esat erenoğlu

    Selamlar,

    İlk defa seçimlerin huzur içerisinde geçip erken sonuçlanmasına,milletimiz adına sevinçle karşılıyorum.Bundan sonra da belediye seçimleri yazın olsun.
    Eski kacerli muhtarlığına seçilen bölemide tebrik ediyorum.Bu ağır yükü taşıyacağından hiç şüphem yok.

    saygı ve sevgilerimle

    Adana dan sıcacık selamlar