Emirdağ'da Tek Kişilik Eylem

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Tek Kişilik Eylem

Geçtiğimiz yıl 17-25 Aralık'ta yapılan operasyonların dün yıldönümüydü. 17 Aralık'ın yıldönümü dolayısıyla dün mecliste ve bazı şehirlerde açıklamalar ve protestolar vardı. Dün, bu protestolardan biri de Emirdağ Cumhuriyet Meydanında yaşandı.
İlçemiz Cumhuriyet Meydanı'ndaki Saat Kulesi karşısında yaşanan protesto eyleminde Veli Potuk isimli vatandaş bir pankart açarak tek kişilik bir eylem yaptı.
Saat 09.00'dan 09.30'a kadar elinde pankartla sessizce eylemini yapan eylemci Veli Potuk'a polis de müdahale etmedi. Eylem boyunca elindeki pankartı değişik yönlere çeviren Veli Potuk isimli vatandaş saat 09.30'da eylemini sessizce sona erdirdi.

"BİREYSEL BİR EYLEM"
Konuyla ilgili olarak görüşlerini aldığımız Veli Potuk; "Bu bireysel bir tepkidir siyasi bir amaç gütmemekteyim. Sadece Emirdağ'da ve ülkede yaşayan insanların Türkiye'de yaşanan olaylara duyarsızlığına dikkat çekmek istedim. Türkiye'de demokratik sınırlar içerisinde protesto edilecek çok şey var ama maalesef kimse kılını kıpırdatmıyor. Herkeste "Bana dokunmayan yılan bin yaşasın" mantığı var. Kimse yaşanan haksızlıklara karşı, yaşanan onca olaya karşı tepkisini göstermiyor; ben de bireysel olarak herhangi bir olay çıkarmadan demokratik hakkımı kullanarak bir tepki göstermek istedim. Bunun dışında Türkiye'de herhangi bir partiye üyeliğim bulunmamaktadır. 17-25 Aralıkta yapılan operasyonların bugün yıldönümüydü. Yaşanan olaylara karşı tepkimi bireysel olarak 25 Aralık tarihine kadar hergün 9.00-9.30 arası Cumhuriyet Meydanı'nda açacağım bu pankartla göstereceğim. Tekrar söylüyorum bu siyasi bir tepki değildir, bireysel bir tepkidir. Vatandaş olarak Veli Potuk'un eylemidir" dedi.

Saat 9.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda yaşanan eylemde Potuk'un elinde "17-25 Aralık'daki yolsuzluğu unutturmayacağız" ifadeleri yer alıyordu.

25 ARALIK'A KADAR CUMHURİYET MEYDANI'NDA EYLEMİME DEVAM EDECEĞİM
1973 Emirdağ doğumlu olan Veli Potuk, açıklamasında eylemine 25 Aralık tarihine kadar devam edeceğini belirtti.
Potuk, eylemine bugün saat 09.00-09.30 saatleri arasında Hükümet Konağı Karşısında devam etti.

  • Okunma: 3840

Yorumlar (13)Yorum Yap

  • Ozkan

    Hirsizlar in seviyesine dusmemek gerekir)) demekki bir seyler yapmamissiniz hep Bana hep bana deyip goturmussunuz yillardir emirdagin hali ortada,Allah a sukur alnimizin akiyla geldik,o sekildee calisiriz calmadan,eyyamcilik yapmadan

  • Ahmet

    Özkan
    davanizi gördük lider dediginiz Başbakan yardimcisiydi Bankalar bir gecede hortumlanirken EZİKLER...
    Ben o davaya hizmet ederken sen Emirdaginda Kisa donla mahallede oynuyordun evladimmm akilli ol ama Ezik olma Dik Dur Egilme Fetoya yagcilik yapma Ülken için birseyler yapmaya çaliş.....

  • Özkan

    Ahmet bakıyorumda tayyibin ayakcısı olmuşsun,,fazla konuşmada annene babana ayakcılık yap,biz mertiz delikanlıyız sevdamızın ayakcısız,siz paranın ayakcıları ))))) büyüde gel

  • emirdagli musa

    90 yilda çalinanlarida unutmayin o zaman..erdoğan çalarken yanindaydiniz değilmi.hakim ve savcida sizlerdiniz galiba...bir gecede 21 banka bosaltanlari 1 milyar dolar kredi icin imf yetkililerine ceket önü ilikleyenleri unuttunuz degilmi..zamaninda 12 ucak dolusu altinla kacarken yakalandi diye iftirayla bir başbakan astirdiniz bu ülkede..bu millet bu numaralari yemiyor artik.

  • anti paralel

    yolsuzluk sevmeyenlere bakıyorsun...
    gazete abonesi yapıyor...
    milleti gizli gizli dinleyip şantaj yapıyor...
    devlet sırlarını cia ya servis ediyor...fakirin çocuğunu dersaneye mahkum ediyor...

    17-25 aralık operasyonuyla
    doları 2 katına çıkartan paralel...
    faizleri %5 ten % 10 lara çıkarttıran bunlar...

    yani
    kullandığız kredideki % 5 fazlalığın sebebi..
    ve satın alınan ürünlerdeki döviz farkı zammı...ödüyorsak sorumlusu pensilvanyadır
    abd nin
    ab nin cebine

  • Ahmet

    Özkan
    Ezikler hep kendini ezik hisseder sen ve senin gibilerde ömrünüz boyunca ezik kalacaksiniz...Ayni Davasini savundugunuz Parti ortada mert olun biraz. .Ülkemin çikarlari söz konusuysa Amerikaya Israile vede onlarin ajani FETO ya ayakçilik yapmam..

  • eses

    helal olsun ahmet gerceklerin hepsını yazmışsın fazla söze gerek yok işlerine geldiği gibi görenler var.

  • Özkan

    AKP için hırsızlık marifet oldu yandaşlarıyla birlikte şakşakçılarıyla birlikte (Ahmet gibileri) yüzleri kızarmıyor ya bu hırsızların

  • Hakikatler

    Ne kadarda unutturmaya calissalar unutturumazlar turk milleti zekidir kimin ne oldugu ortata. Helal olsun bu kardesimize bende yaninda oldugumu ifade ederim.

  • ahmet

    28 Subatta Bankalar hortumlanirken,cebinizdeki parayi yahudiler alirken ölülerinizin Hastanelerde rehin kaldiginda,siz bu memlektte yasamiyormuydunuz??
    Demirel 4 milyon Dolarlik tanklari 20 milyona israile revizyona verirken siz bu memlektte yasamiyormuydunuz??
    17 ve 25 Araliki unutturmayacakmis???kesin sende Emirdagindaki cemaaatcilarin ayakcisisin,birde cikmis hicbir partiye üye falanda degilim ayaklari yapiyor..
    iki saksakcida alkisliyor yorumlariyla...

  • saban ozalp

    Yorum yok hepsi meydanda

  • KULELİ

    helal olsun be abi....

  • Aktolga

    Bazı olaylar vardır ki tarihe kara bir leke olarak geçer. Bu da onlardan birisi. Bu olay unutulmayacak ve unutulmasın izin vermeyeceğiz. Belki Emirdağ merkezinde yanlız duruyorsun elindeki pankartlar, ama unutma ki yanlız değilsin arkanda milyonlarca mazlum insan var ve şimdilik sessiz çığlıkları ile sana destek veriyorlar.