Emirdağ'da Trafik Cezaları Havadan Yazılacak

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Trafik Cezaları Havadan Yazılacak

İçişleri Bakanlığının trafik kazalarını önleme amacıyla başlattığı 100 günlük eylem planı kapsamında insansız hava araçlarıyla trafik denetimi gerçekleştirecek olan Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, birçok adli ve trafik olaylarında kullanacakları insansız hava aracını Emirdağ Kaymakamı Halil İbrahim Acır'ın ziyaretinde tanıttı.

Emirdağ İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, insansız hava aracıyla kuralları ihlal ettiği belirlenen sürücülere cezai işlem uygulamaya başlayacak. Denetimlerde, kural ihlali yapanları havadan tespit edecek ekipler, bu araçları uygulama noktalarına bildirecek.

Emirdağ ilçe sınırları içerisinde yapılacak olan denetimlerde, otoyol ve şehirler arası karayollarında gözlenen sağ şerit veya bankette uygunsuz durumda bekleme, ağır taşıtların uygunsuz şerit kullanımı, tehlikeli şerit değiştirme-makas atma, hatalı sollama, hız sınırını aşma, yakın takip ve karayolunda zorunlu haller dışında duraklamak/park etmek gibi ihlallerin önlenmesi başta olmak üzere ana arterlerde trafiği aksatacak durum ve ihlallere daha hızlı müdahale edilmesi amaçlanıyor

Yetkililer, hava destekli denetimlerin, farklı gün ve saatlerde süreceğini belirtti..

  • Güncelleme: 14.10.2018 22:16
  • Okunma: 4607

Yorumlar (0)Yorum Yap