Emirdağ'dan Belçika'ya Mesaj Var!

Haberler / Güncel

Emirdağ'dan Belçika'ya Mesaj Var!

Geçtiğimiz Cumartesi günü Belçikalı Türkler Platformu tarafından düzenlenen ”Beni de Dinle” mitingiyle eş zamanlı olarak Emirdağ’da da mitinge destek amacıyla bir toplantı düzenlendi.

Toplantı öncesi Belçika ile iletişime geçen Emirdağ‘lılar ‘Biz de Yanınızdayız‘ diyerek mitinge destek verdiler. Belçika’da düzenlenen miting öncesi sunucu “Emirdağ’dan Belçika’ya selam var, Şimdi aynı anda onlarda Emirdağ’da eylemi destekliyorlar.” deyince Brüksel selama alkış ile karşılık verdi.

Cumartesi günü saat 13.00’de Brüksel‘e destek için başlayan toplantıya; Belediye Başkanı U.Serdar Kargın, Ticaret Odası Başkanı İbrahim Aktepe ve Meclis Başkanı Ahmet Yiğiter, Gömü Belediye Başkanı Hakkı Tekin, AK Parti İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, MHP İlçe Başkanı Ceylan Morca, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Yavuz Öztuncer ve bir grup vatandaşımız katıldı. Bunun yanında toplantıda ilçemizdeki sivil toplum örgütleri ”BİZ DE YANINIZDAYIZ” diye pankart açarak Belçika’daki mitinge destek verdiler.Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıda son olarak ise bir açıklama yapılarak şunlar kaydedildi : ”Son zamanlarda değişik ülkelerin parlamentolarında sözde Ermeni iddialarına ilişkin Türk toplumunun adeta yok sayılarak, konunun tek taraflı ele alınması. Sözde iddialar ile ilgili ifade özgürlüğünün hiçe sayılarak Türk Kökenli siyasetçiler üzerinde baskı kurulup susturulmak istenmeleri ve konuşturulmamaları. Bir takım Avrupa Belediyelerinin Türk toplumunu yok sayarak sözde soykırım anıtları dikmeleri. İddialar ile ilgili tarihi gerçeklerin çarpıtılarak Türklerin sindirilmeye çalışılması, konuşturulmaması ve dinlenmemesi. Sözde iddialar ile tarihimizin, çocuklarımızın ve torunlarımızın lekelenmeye çalışılması. En temel insani ve demokratik hakkımız olan iddialara ilişkin ifade özgürlüğünün tanınmaması, susturulması ve dinlenilmemesi. Yukarıda yaşanan bu gelişmeler karşısında Dünya’daki Türk Vatanseverleri olarak artık daha fazla tepkisiz kalmayacağız. Bu doğrultulda, oluşturulan tepki platformuna Emirdağlı’lar olarak tam destek vererek yanlarında olduğumuzu belirtiyor, kampanyayı Avrupa’daki Türklerin Anavatanından, Emirdağ’dan destekliyoruz. Türk ve Belçika kamuoyuna saygıyla duyurulur”. Yapılan açıklamanın ardından toplantı sona erdi.

  • Okunma: 1742

Yorumlar (0)Yorum Yap