Emirdağ'dan Tüm Dünyaya Barış Çağrısı

Haberler / Güncel

Emirdağ'dan Tüm Dünyaya Barış Çağrısı

Mithatpaşa ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan, uluslararası bir vizyona sahip, barış korosu gala programı gerçekleştirildi. Geçmişten Günümüze Emirdağ Fotoğraf Sergisi’nin açılışının yapıldığı ve Barış Korosu’nun sahne aldığı gecede bir konuşma yapan Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca “insanoğlu savaşlar nedeniyle büyük acılar çekmeye devam ediyor. Bu savaşlardan en çok çocuklar, dolayısı ile dünyanın geleceği olan kişiler etkileniyor. İlçemiz Avrupa'nın dört bir yanına dağılmış gurbetçilerimiz nedeniyle özellikle yaz aylarında üç dört farklı dilin konuşulduğu bir ilçe halini alıyor. Bizler de Türkçe başta olmak üzere, İngilizce, Fransızca, Flamanca ve İtalyanca barış şarkıları söyleyen bir barış korosu hazırlayarak Emirdağ'dan tüm dünyaya bir barış çağrısı yapmak istedik. Müzik öğretmenlerimize ve öğrencilerimize bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Mithatpaşa ve Mehmet Akif Ortaokulları öğrencilerinden oluşan Barış Korosu’nun şarkılarını söylemesinin ardından sahneyi Aziziye İlkokulu öğrencileri aldı. 3-A sınıfı öğrencileri tarafından hazırlanan “İşaret Dili ile Hayat Bayram Olsa” şarkısı büyük bir beğeniyle izlendi.

Programın sonunda Kaymakam Akın AĞCA tarafından Geçmişten Günümüze Emirdağ Fotoğraf Sergisi açılışı yapıldı. Kaymakam Akın AĞCA “Fotoğraf sergimiz 14-15 Mayıs’ta Park Afyon AVM, 16-17 Mayıs'ta İzmir'de , 28-29 Mayıs’ta Espark AVM’de sergilenecektir.” dedi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 5183

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • bilinmeyen kişi

    Çok güzeldi herkesin eline sağlık özellikle Mithatpaşa Ortaokulunun ama Mehmet Akif Ortaokulunun şarkıları ve seslendirmeleri güzeldi.