Emirdağ'ın Dinamikleri Bu Raporda!

Haberler / Özel Haber

Emirdağ'ın Dinamikleri Bu Raporda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü tarafından Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illeri planlama bölgesi için çevre düzeni planı oluşturuldu. Yapılan planlama ile birlikte dengeli ve sürekli kalkınma hedefini gözeten, ekonomik kararlarla ekolojik kararları bir arada ele alan, rasyonel doğal kaynak kullanımını öngören, arazi kullanım kararlarını belirleyen, plan notlarıyla ve raporuyla bir bütün olan üst ölçekli fiziki plan olarak adlandırıldı.

Yapılan planlamanın amacı ise İl sınırları içinde kentsel ve kırsal gelişmeler ile sanayi, tarım, hizmetler, ulaşım gibi sektörel gelişmeleri değerlendirecek, koruma kullanma dengesini kuracak, stratejik kararlar ve arazi kullanım kararlarını belirlenecek şeklinde anlatıldı.

Emirdağ Orman Konusunda Yetersiz!
Yapılan planlamada Emirdağ'a da yer verildi. Planlamada Afyonkarahisar'daki orman alanı olarak en düşük olan yerlerden birisi Emirdağ olarak yer aldı. Emirdağ'daki özel statülü alanlar ise Dandindere Tabiat Koruma Alanı ve Amorium Antik Kenti yer alıyor. Emirdağ-Bolvadin arasındaki karayolu iyileştirme çalışmaları devam edecek ve hızlı tren Emirdağ'dan geçeceği yer alıyor. Karaağaç köyü alt tarafından Tabaklar köyü üzerinden Afyonkarahisar istikametine devam eden planlama çalışmalarına devam edildiğine yer veriliyor.

Emirdağ'a Rüzgar Enerji Santrali!
Emirdağ'ın doğu kısmında Ümraniye köyü mevkiinde 1 adet lisansı alınmış rüzgar enerjisi santrali yer alıyor ve önümüzdeki dönemde bu santrali faaliyete geçmesi öngörülüyor. Bu lisans Afyonkarahisar'da 6 bölge için alınmış ve bunlardan birisinin Emirdağ olması dikkatlerden kaçmıyor.Bölge üç alt bölüme ayrılmış durumda; bunlar teknoloji gelişme alt bölgesi, yeşil üretim alt bölgesi ve geleneksel ekonomilere bağımlı alt bölgeler. Emirdağ yapılan planlamayla Teknoloji gelişme alt bölgesi sınıfında değerlendirildi.

Mevcut bölgelerin mevcut büyüme hızına ve yapılacak yatırımlarla birlikte nasıl nüfus artışı olmasıyla ilgili de bilgilere yer verilen raporda Afyonkarahisar Merkez 2014 yılında 275 bin nüfus yer alacakken; 2035 yılında 460 bin olması öngörülüyor. Emirdağ için civarındaki teknolojik gelişmeler, Organize Sanayi Bölgesi vb uygulamalarla birlikte gelişime açık bir yer olarak görülüyor ve Emirdağ'ın 2014 nüfusu 38269 iken; 2035 yılında 57000 olması bekleniyor.

  • Okunma: 5562

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Serkan

    Belediyenin ve sivil toplum örgütlerinin bir arada çalışması gerek göçü azaltmak için.Ne kadar çok iş imkanı o kadar çok nüfüs...

  • abidin

    2035,de emirdag gomuye bagli koy olur

  • 1Türk

    Emirdağ Hala Göç Vermeye Devam ederse 2035 de kimse kalmaz biz ne yapip edip Emirdağ Organize Sanayi bölgesini Canlandırmamız lazım GÖÇ BİTMELİ !