Emirdağ'ın En Eski Evi Yandı!

Haberler / Güncel

Emirdağ'ın En Eski Evi Yandı!

20 Ekim 2017 Cuma günü sabaha karşı Emirdağ merkezde tarihi bir evde yangın meydana geldi. Emirdağ ilçe merkezinde bulunan eski taş yapılardan, Eskişehir Caddesi üzerinde bankaların karşısında bulunan ev sabaha karşı alevler arasında kaldı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından günün çeşitli saatlerinde eve girişlerin olduğu sokak sakinleri tarafından dile getiriliyordu.

Evin arka tarafından başladığı tahmin edilen yangın kısa süre içerisinde evin üst katını kaplamasıyla alevler yükseldiği öğrenildi. Emirdağ Belediyesi İtfaiye Ekipleri tarafından zamanında müdahale sonrası Emirdağ şehir merkezinde büyük bir facia önlenmiş oldu. Sabahın ilk ışıklarına kadar ekipler tarafından soğutma çalışmaları yapıldığı öğrenildi.

Ev Kundaklandı mı?

Gün içerisinde Emirdağ'da yangınla ilgili iddialar ortaya çıkmaya başladı. Tarihi Emirdağ Evi yapılması planlanan ev ile ilgili resmi yazışmaların tamamlandığı ve "Emirdağ Evi" projesi için seçilen bir ev olduğu 20 Ekim Cuma gününün Emirdağ gündemine oturdu. Emirdağ evi projesi planlarının ardından evin yanması kundaklama iddialarını güçlendirmeye başladığı öğrenilirken; kundaklama konusunda araştırmalar yapıldığı öğrenildi. Konuyla ilgili soruşturma başlatan Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü araştırma ekiplerinin geniş kapsamlı bir araştırma içerisine girdiği ve soruşturmayla ilgili önemli bulgulara ulaşıldığı alınan bilgiler arasında yer alıyor.

  • Okunma: 9058

Yorumlar (0)Yorum Yap