Emirdağ'ın Suyu, Yedikapı Göletinden

Haberler / Güncel

Emirdağ'ın Suyu, Yedikapı Göletinden

Emirdağ Belediye Başkanlığı ilçemizde içme ve kullanma suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla Emirdağ Yedikapı Göletinden su temini sağlamak adına DSİ 18.Bölge Müdürlüğü ile yapmış olduğu temasları yoğun bir gayret ile 2014 yılından bu yana sürdürmektedir. Bu doğrultuda hayırlı bir sonuç alınması için sona yaklaşıldığını belirten Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar KARGIN, konuyla alakalı şu açıklamalara yer verdi.

‘’Yedikapı Göleti’nden içme ve kullanma suyu temin etmek için 2014 yılı itibariyle yapmış olduğumuz girişimlerde ilçemizin su ihtiyacını karşılamak adına gayret sarfetmekteyiz. 2014 yılından bu yana başvurusunu gerçekleştirdiğimiz ve titizlikle takip ettiğimiz bu hayırlı işte son aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Emirdağ Yedikapı Göleti’nin kapasite artırımıyla ilçe halkımızın daha ucuza su kullanmasını amaçlarken, yer altı sularının da korunmasını hedeflemekteyiz. Su temini ile ilgili çalışmalarımız başarılı bir şekilde devam etmektedir.’’ Dedi.

Emirdağ Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise 2050 yılına kadar ilçemizin içme su ihtiyacı 3,5 hm3 (milyon metre küp) olup, DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından temini planlanan suyun ise 1,095 hm3 (milyon metre küp) olduğu belirtildi.

  • Okunma: 2211

Yorumlar (0)Yorum Yap