Emirdağ'ın Vekili Olacağım!

Haberler / Siyaset

Emirdağ'ın Vekili Olacağım!

Eskişehir’den milletvekili adayı olan Cemal Okan Yüksel, CHP Seçim Bildirgesi’nin yayınlanmasının ardından ilk ziyaretini memleketi Emirdağ’a gerçekleştirdi. Yüksel, “Emirdağ’ın vekili olacağım” dedi. CHP Eskişehir Milletvekili adayı Yüksel, CHP Emirdağ İlçe Başkanı Recep Özer ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte önce Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın’ı ardından Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca’yı ziyaret etti.

Emirdağ Belediye Başkanı Kargın'ı ziyaretinde konuşan Av. Yüksel şunları kaydetti : "Biz Türkiye'de şu anda bizi yöneten firavunlarda milletvekillerinin Allah'tan korkar gibi korktuğu bir ortamda yaşıyoruz. Her partide de bir lider suntasına lider diktasına karşı çıkan oluyor ama bunların sesi çıkmıyor. Ben sizi dik duruşunuzdan dolayı tebrik ediyorum.

KARGIN"I CUMHURİYET HALK PARTİSİ'NE DAVET ETTİ!
Ben buraya gelmeden Kazım Kurt ve Yılmaz Büyükerşen Hocamızla beraberdim. Ne yapacaksın dediler, memleketimi ziyaret edeceğim dedim. Uğur Bey'e de gideceğim onu da Cumhuriyet Halk Partisi'ne davet edeceğim dedim. Ben öncelikle ihracınızla ilgili geçmiş olsun diyorum. Biz Eskişehir'de Cumhuriyet Halk Partisi olarak çok güçlüyüz. Ve bu seçimlerde yapılan istatistikler kamuoyu araştırmaları gerek Türkiye çapında gerek Eskişehir'de kıl payı olarak nitelendirilemeyecek şekilde birinci parti çıkacağımız gözüküyor.

Ben partide büyüklerime dedim ki; Ankara'nın milletvekili olur, Eskişehir'in, Amasya'nın her ilin milletvekili olur, milletvekili olan ilk ilçe Emirdağ olacak. Ben Emirdağ milletvekili olacağım. Memleketime de hizmet edeceğim. Dolayısıyla siz ister bağımsız olarak kalın ister geri yuvanıza dönün, ister CHP'ye geçin ama 8 Haziran'dan sonra sizin yerel dertlerinizi meclise taşıyacak bir milletvekiliniz olacak bunu söylemek için geldim. Bir de şu aşamada bizim Emirdağ'a bir desteğimiz olur mu Eskişehir olarak. Üç Belediye'de şu anda Cumhuriyet Halk Partili" dedi.

Kargın ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Yüksel'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Belediye ziyaretinin ardından Av. Yüksel Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca'yı makamında ziyaret etti.

"POTANSİYEL YÜKSEK AMA..."
İlçemiz Kaymakamı Ağca burada yaptığı konuşmada; "Emirdağ'ın potansiyeli yüksek ama belirli alanlarda başarı gösteremiyor. Bu da maalesef Emirdağ'ın birlik ve beraberliği sağlayamaması ile alakalı. Birlik, beraberlik sağlanamayınca da istenen temsil gerçekleşmiyor. Eskişehir'de de Emirdağlı'lar benim gözlemlerime göre sıkıntı yaşıyorlar" dedi.
Ağca, mecliste hangi partiden olursa olsun bir Emirdağlı'nın olmasının sevindirici bir gelişme olduğunu böylece Emirdağ'a gelecek hizmetler konusunda Emirdağ'ın elinin daha da güçleneceğini dile getirdi.
Avukat Cemal Okan Yüksel ise buradaki açıklamasında ; "Emirdağlı'ların genel olarak bir birleşememe sorunu var. Ama önümüzdeki günlerde Emirdağlılar Eskişehir'de bir birlik, beraberlik yemeği düzenleyecekler. Eskişehir'deki Emirdağlı sayısını da öğrendik, Eskişehir'de 132 bin Emirdağlı varmış. Bu rakam nüfus kaydı Emirdağ olup Eskişehir'de ikamet edenler. Eskişehir'de bu Emirdağlı'ların desteğini arkamızda görmek istiyoruz. Çünkü Eskişehir'de seçilebilecek yerde tek Emirdağlı benim" dedi.

Hemşehrilerimin sesi olacağım
Emirdağ Pazarında tezgâhları tek tek gezen Av. Yüksel, hemşerilerinden destek sözü aldı. Pazarcı esnafının sorunlarını dinleyen Yüksel, CHP iktidarının esnafa hayat vereceğini, küçük çiftçilerin ürünlerini doğrudan tüketicilere satmalarını sağlayacak kurumsal düzenlemelerin yapılacağının sözünü verdi. Yüksel; “Türkiye’de her ilin milletvekili olabilir. Ama vekili olan tek ilçe Emirdağ olacak. 8 Haziran sabahında Emirdağlı hemşerilerimin sesi olacağım” diye konuştu.


Cemal Okan Yüksel kimdir?

Baba tarafından Adayazı köyünden olan Yüksel, Dabanlıoğullarından ‘kiriş’ lakabıyla anılan Abdulkadir Yüksel’in torunu olup; ana tarafından da Hacı Hüseyinler olarak bilinen Emirdağ eşraflarından Hacı Cemal Doğan’ın torunudur. Eskişehir Anadolu Lisesi’nden mezun olduktan sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitiren Yüksel, 15 seneden beri Eskişehir’de avukatlık yapmaktadır. Av. Cemal Okan Yüksel, evli ve 1 çocuk babasıdır.

  • Güncelleme: 22.04.2015 16:26
  • Okunma: 3559

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • EMİRDAGLİ

    herkesin gorusu kendıne once durup dusunmek gerek keske asgari vergi zammını kaldıran olsa da maaslar yukselse vatandasın yüzü gülse ...

  • Erdal aydogmus

    hemserim insALLAH secilirsiniz de emirdaginin sorunlarini cozersiniz bu lafda kalmasin emirdaginin vekili olacagim lafi yolun acik olsun

  • Korel KÖYCÜ

    Ferhat kardeş asgari ücretten vergi alınmayacaksa neden rahatsız oldun.Bende Memur Emeklisiyim.Beni de bağlamıyor.Ama Partiler bu vaadleri vererek yarışmıyorlarmı?

  • Ferhat

    He he he yav her akliniz asgari ücretliden vergi almayacagiz diye reklam yaptiginiza benziyor kendinizi CHP olarak DARI Ambarinda görüyorsunuz herhalde.....