Emirdağlı Ali'nin Sınıfı Işık Saçıyor

Haberler / Eğitim

Emirdağlı Ali'nin Sınıfı Işık Saçıyor

İstanbul’un Esenler İlçesinde hiçbir Emirdağlının bilmediği ama ismi Emirdağlı Ali sınıfı olan bir sınıf sıradışı bir öğretmenin ışığında geleceği aydınlatmaya başladı. İyilik Melekleri Derneği tarafından İstanbul Esenler Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’na bağışlanan “Emirdağlı Ali Etüt Atölyesi” sadece çocukların girebileceği bir eğitim yuvası olarak ışık saçıyor.
Öğrencilerine sıra dışı eğitim metotlarıyla eğitim-öğretimini sürdüren Ahmet Naç isimli öğretmenin bir projesi olarak hayata geçen Etüt Atölyeleri projesinin ilk meyvesinin ismi “Emirdağlı Ali Etüt Atölyesi”… Peki nereden çıktı, taaa İstanbul’da Emirdağlı Ali ismini koymak?
Öğretmen Ahmet Naç bunu şöyle paylaşıyor sosyal medya hesabından “Burası devlet okulu. Benim okulum. Bu sınıfın ismi Emirdağlı Ali. Burası tasarlanıp, yapılırken İyilik Melekleri Derneği buraya benim ismimi vermek istemişti. Sağ olsunlar, beni kırmadılar ve buranın adı artık Çanakkale Savaşı'nda en genç şehit olan kardeşimizin ismi oldu. Hayallerimden biri gerçekleşti nihayet. Daha çok gurur duyacağım bir şey yok. Öğrencimle, burada, bu türküyü söylemek istedik. Yapabildiğimiz kadar. Tüm şehitlerimize unutulmamaları dileğiyle armağan etmiş oluyoruz.
Benim sınıfımı yapacaklardı ancak yine isteğimi kırmayarak tüm okul için yaptılar. Artık kütüphanemiz, müzik ve resim atölyemiz var. Bunların bir ilkokulda olmaması tuhaf olandı. Ben de zaten bunlar olmadığı için kendi sınıfımı o şekilde yaptım. Ülke çapında birçok güzelliğe sebep olmak harika bir şey. Ancak bu çocuğun isminin bu sınıfta yaşaması zirvedir. Ruhları şad olsun.” paylaşıyor.
Kurulan eğitim atölyesi açılışında “Afyon Emirdağ ilçesinin Ekizce Köyünden,Satılmışoğullarından Mustafa oğlu Ali… 1902 iki doğumlu...13 yaşında..
Zonguldak Ereğlisi'nden Mehmet Oğlu Eyüp...1901 doğumlu...14 yaşında. 1901 doğumlu Aydın Kuyucak İlçesi Horsunlu Köyünden Kocayusuf oğlu Hasan 14 yaşında...
Çankırı Korgun İlçesi Maruf Köyü'nden Abdullah oğlu Mehmet…1901 doğumlu… 14 Yaşında...
Ben en çok onların öğretmeniyim. Öğrencilerim, onların boş bıraktığı sıraları doldurur. Bana kalsa bu ülkenin okullarında, parklarında, sokaklarında onların ismi olur.
En büyük işim hala 'A'sar 1915'tir. İsimleri orada okunmuştur. Şimdi ise bir tanesinin ismi burada yaşamaktadır. Burası boşken girmek hiç kolay değil söyleyeyim. Ruhları şad olsun.”
Bu güzel fikre sahip çıkan İyilik Melekleri Derneği ise “Bir ADAM'ın ardından, bu vatan için binlerce insan can verdi. Vatan aşkını O'ndan öğrendik. Öyle içe işledi ki Vatan aşkı, elinden oyuncağını bırakıp silah aldılar ellerine, saklambac oynayacağı yerleri siper, çember çevireceklerken mermi taşıdılar.
Allah Allah nidalarıyla bu topraklar için, bu vatan için canını feda edenlere, bizlerin bugünlerde hür bayrağımızın altında yaşamamıza vesile olmuş tüm SEHİTlerimize, bir duanın ucunda BİZden selam olsun.
Esenler Mehmet Akif Ersoy İ.O. 'unda aylardır süregelen çalışmalarımız nihayet son buldu. 3 atölyemiz de şuan eğitime başladı.
Ahmet Naç Öğretmenimize bu vatanın çocukları için yaptığı fedakârlıklarından dolayı minik bir hediye olarak, isim hakkini sunmuştuk.." Atölye de bir isim yaşayacaksa, oyuncağı silah, kanadı bayrak olan 13 yaşındaki Çanakkale şehidimiz "Emirdağlı Ali" olabilir ancak" diyerek atölyemizin adını zirveye taşınmasını sağlayan, atölyemizin isim babası #AhmetNaç'a vatan evlatlarımız için, kendinden vazgeçtikleri için, genç yaşında çocuklar adına bir öğretmenden fazlası olduğu için binlerce teşekkür ederiz.” Dedi.

İşte bu da bir eğitim hikayesi… Hiçbir Emirdağlının bilmediği Emirdağlı Alinin ismini yaşatmaya bir katkı örneği de bu… Ne diyelim darısı diğer okullara…

Video

  • Okunma: 5496

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • İyilik Melekleri Dernegi

    Resimlerini koyduğunuz sınıf Ahmet öğretmenimiz ders işlediği sınıftir. Orjinal Emirdağ Ali Etüt Atolyemizin resimleri değildir. Ama haberini yapmis olmanizdan ve kıymetli cümlelerinizden ötürü teşekkürü borç biliriz. Bu hafta Korgunlu Mehmet Atolyemiz de Adiyaman da faaliyete gecmistir.Sevgilerimizle.