Emirdağlı Doktor Gelinden Tıp Dünyasında İlk

Haberler / Sağlık

Emirdağlı Doktor Gelinden Tıp Dünyasında İlk

Afyonkarahisar’da, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastaneye başvuran 17 yaşındaki kızın midesinde tespit edilen saç kılı, sakız ve tırnak karışımından oluşan yaklaşık 500 gram ağırlığındaki kitle gerçekleştirilen başarılı bir ameliyatla alındı. Afyonkarahisar’da hizmet veren Özel Fuar Hastanesi’nde görevli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bulut, düzenlediği basın toplantısında, 17 yaşındaki hastanın, mide bulantısı, kusma ve karın ağrısı şikayetleriyle hastaneye başvurduğunu, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Özmen Yardımcı tarafından muayene edilen hastanın yapılan tetkikler sonucunda midesinde yabancı bir cisim olduğu tespit edildiğini söyledi.
İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Özmen Yardımcı tarafından uygulanan tetkik ve tahliller sonucu hastanın midesinde yabancı cisim belirlediklerini dile getiren Bulut; “Hastanın midesinde toplanmış saç kılı, sakız ve tırnak karışımı bir kitle olduğunu tespit ettik. Kitle 500 grama yakın ağırlığa sahipti, midenin tamamını doldurmuştu. Başarılı bir cerrahi operasyonla bu kitleyi tamamen çıkardık. Ameliyat sırasında bağırsaklarını da kontrol ettik ve herhangi bir kitleye rastlamadık. Müdahale edilmeseydi mide ve bağırsak sistemi tamamen kapanabilirdi. Hastamız şu anda sağlıklı ve tedavisine devam ediliyor. 10 güne kadar normal yaşamına dönebilecek” dedi.
Bulut, yaklaşık 2-3 yılda oluştuğunu tahmin ettikleri kitlenin hastanın midesinde herhangi bir tahribata yol açmadığını belirterek; “Böyle vaka tıp literatüründe çok az görülür, ancak 15 yıllık meslek hayatımda böyle bir vaka ile karşılaşmadım dedi. Bulut, özellikle çocukların çok sık tükettiği sakız ile saç kılı, giysi tüyü, madeni para gibi cisimlerin midede erimeden kalabileceğini ve zamanla büyük kitlelere neden olabileceği için ailelerin buna dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Dikkat edilmemesi halinde bu tür vakalara her zaman rastlanabileceği uyarısında bulunan Op. Dr. Mehmet Bulut, ”Bu tür olaylar herkesin başına gelebilir. Aynı şekilde bu hastamızın başına da yeniden gelebilir. Özellikle aileler, çocuklarının yediği, içtiği şeyler konusunda dikkat etmeli” diye konuştu.
Karın ağrısı, mide bulantısı, kusma ve genizde acı su hissi şikayeti ile hastanın daha önce başka hastanelere de gittiği ancak midesindeki cismin teşhis edilemediğini hasta yakınlarının kendilerine beyan ettiğini de sözlerine ekleyen Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bulut, gerçekleştirdikleri ameliyatın son derece başarılı geçtiğini ve hastanın kontrol amaçlı olarak gözetim altında bir süre daha tutulacağını belirtti. Bulut, ameliyatının başarılı geçtiğini ancak bu tedavide en büyük başarının ise İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Özmen Yardımcı’ya ait olduğunu ifade etti. Bulut; “Ben genel cerrahım ameliyat edilecek hastanın rahatsızlığı bildirilir. Bende ameliyata girerek operasyonumu gerçekleştiririm. Bu operasyonda başarının en büyüğü tetkik ve teşhisi yapan İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Figen Özmen Yardımcı’ya aittir” ifadelerini kullandı.

  • Okunma: 3360

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • aliveli

    başarılarının devamını dilerim. Bir Emirdağlı olarak gurur duydum. Aynı haberi daha önce de okumuştum haber sıkıntısı var galiba.

  • Prof Dr Muhsin KONUK

    O gelin, nadir bulunan hastalıkları en iyi tespit ve teşhis eden ender doktorlarımızdandır. Başarısının devamını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum..