Emirdağlı Genç Basketbolculardan Centilmenlik Örneği

Haberler / Spor

Emirdağlı Genç Basketbolculardan Centilmenlik Örneği

12 Dev Adam Basketbol Okulları (DABO) kış dönemi faaliyetleri kapsamında Afyonkarahisar Merkez ve Emirdağ 12 DABO sporcuları dostluk maçında karşı karşıya geldi. Bu organizasyonla iki takımın sporcuları birbirleriyle tanışma ve kaynaşma imkanı buldu. Galibiyetin değil mücadelenin önemli olduğu maç içerisinde öğrencilerin gösterdiği centilmence davranışlar aileler tarafından takdir topladı.

Basketbolu tüm ilçelere yaymak istediklerini belirten Türkiye Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi ve 12 DOBA Afyonkarahisar Antrenörü Feyzullah Demirkale, "12 dev adam basketbol okulu Afyonkarahisar ve Emirdağ Okulu dostluk maçında karşı karşıya geldi. Kazanmanın ve kaybetmenin bir öneminin olmadığı maçta, çocukların birbirleriyle tanışması, kaynaşması amaç edinildi. Bu maçlarda centilmenlik, paylaşma, kazananın kaybedeni tabrik etme ve sporu sevdirmek hedefiyle hazırlık maçları yapıyoruz. Velilerin birbirleriyle tanışması, çocukların centilmence müsabaka yapmaları, velilerin de takdiri topladı. Bu organizasyonda temel amaçlarımızdan biri de basketbol okullarımızın olmadığı ilçelere basketbol okulları açmak. Basketbolu yaygınlaştırıp, her ilçe de çocukların basketbol oynamasını ve basketbolun gelişmesini sağlamak. Bizlere güvenerek çocuklarını emanet eden velilerimize özellikle teşekkür ederiz" dedi.

  • Okunma: 2293

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Engin Ergünes

    Spor denince Emirdagda ilk akla gelen insan Allah senden razı olsun biz ve yetistirdigin gencler sana cok sey borcluyuz sagol varol.o isim Engin Saygın Tesekkurler hocam...