Emirdağlı Genç: "Kağıtları Olan Turist Gibiyim"

Haberler / Özel Haber

Emirdağlı Genç: Kağıtları Olan Turist Gibiyim

Emirdağlıların Belçika'ya göç etmesinin ardından 50 yılı aşkın süre geçmesine rağmen, Emirdağlıların memleketlerine olan bağları herkesi şaşırtıyor. Belçika'ya ilk göç eden Emirdağlıların torunları, Belçika doğumlu 3. neslin Emirdağ ve Türkiye'ye olan bağlılıkları duyanları hayretler içinde bırakıyor. Gazeteci Mehmet Köksal tarafından yapılan araştırmaya göre 3. neslin %70'i kendini Türkiye'ye Belçika'dan daha yakın buluyor. İlk neslin torunlarından sadece %29'u kendini Belçikalı olarak nitelendiriyor.

Araştırmaya göre yeni nesilde her üç gençten birinin yabancı uyrukta arakadaşı yok. Bu derece sıkı ilişkilerin sebebi ise Emirdağlıların kendi içlerindenki küçük ve yakın bir toplum olması ve evlilikteki eş seçimleri olduğu düşünülüyor. Yeni nesil Emirdağlılar, eş seçimlerinde eşlerinin Türk olmanın yanı sıra Emirdağlı olmasına özen gösteriyorlar. Bu durumda ise Emirdağ'da yaşayan gençler için Belçika'ya göç seçim olmaktan çıkıp hayatın bir gerçeği oluyor.

Emirdağlıların en yoğun olduğu caddelerden biri olan Chaussée Haecht'ta Köksal'a konuşan 3. nesil bir Emirdağlı genç "Burada soğukta oturacağıma, Emirdağ'a gitmeyi tercih ederim. Orada olunca insan kendini daha farklı ve iyi hissediyor" ifadelerini kullandı. Bir diğer genç ise "Kendimi Türk hissediyorum ve bundan gurur duyuyorum" sözleriyle duygularını dile getiriyor.

Bir başka genç ise "Burada kendimi dışlanmış hissediyorum. Burada kağıtları olan, dilediği kadar yaşama hakkı olan bir turist gibi olduğumu hissediyorum" sözleriyle Belçika'da yaşayan Emirdağlıların içinde bulundukları durumu dile getirdi.

Kaynak: rtbf.be

  • Güncelleme: 28.04.2016 06:05
  • Okunma: 5344

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Mürsel TEZCAN

    Belçika'da hayat şartları her geçen gün herkes için biraz daha zorlaşıyor.Gelecek yıllar çok daha çetin olacak.Özellikle gençlerimizin tüm güçleri ile okumaya çalışmaları , bir meslek öğrenmeleri şart.Mesleksiz gencimizin sayısı çok yüksek ve üzüntü verici.Lütfen unutmayalık ki , EN İYİ YATIRIM EĞİTİMDİR.

  • Müslüm

    O zaman buyrun Emirdağ'a kesin dönüş yapın kardeşlerim.