Emirdağlı Gençler Terim'in Takibinde

Haberler / Spor

Emirdağlı Gençler Terim'in Takibinde

Hollanda’nın 10 numarası Emirdağ’lı Kökçü kardeşler Hollanda’da oynadıkları futbolla bir anda futbol kulüplerinin gözdesi oldular. Ozancan Kökçü Hollanda’nın ünlü Feyenoord takımına transfer olurken, kardeşi Orkun Kökçü’yü ünlü İngiliz devi Manchester United'ın takibinde olduğu öğrenildi. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yeni genç gurbetçilerin peşine düştü. Tecrübeli hocanın Feyenoord altyapısında forma giyen Ozancan ve Orkun Kökçü kardeşleri uzun süredir izlettiği ortaya çıktı.

İşte Terim'in isim vermeden işaret ettiği o genç futbolculardan ikisinin Hollanda'da yaşayan Kökçü kardeşler olduğu ortaya çıktı. Ozancan (18) ve Orkun Kökçü'nün (16) bir süredir Terim tarafından izletildiği öğrenildi. Bu arada Türkiye'nin ilgisinin farkında olan Hollanda Futbol Federasyonu yetkililerinin de Kökçü kardeşleri yakından takibe aldığı dile getirildi.

Son 5 senede Groningen'in altyapı takımlarında mücadele eden 1998 doğumlu Ozan Kökçü'de, Fc Groningen takımında kaptanlık görevinide yaparken, geçtiğimiz cuma günü Feyenoord U21 takımına transfer oldu. Hollandalı Milli Takımı'nın U14-U15 takımlarında görev aldı. Genç oyuncu sağ kanat, sol kanat, forvet ve forvet arkasında oynayabiliyor. Ozancan gibi Orkun da Feyenoord takımında oynuyor. 2000 doğumlu genç oyuncu ağabeyi gibi orta saha ve forvet arkası olarak oynayabiliyor.

İngiliz devi Manchester United'ın yakından takip ettiği belirtilen Orkun, Hollanda U14 Milli Takımı'nda da forma giydi. Görevli hocalar tarafından Orkun Kökçü, Milli takımın bir sonraki kampına çağrılmayınca takipte olan Hollanda Milli takım yetkilileri yıldız oyuncuyu Hollanda Milli takımına kazandırdılar. 10 numaralı formayı başarılı bir şekilde taşıyan genç yetenek bu yıl 81 bin Euro transfer bedeli karşılığında Hollanda 1. lig takımlarından Fc Groningen'den Feyenoord takımına transfer oldu.

Kökçü kardeşlerin babası Halis Kökçü, oğullarının gönlündeki formanın Türk Milli Takımı forması olduğunu söyledi. Aslen Afyon Emirdağlı olan ve 1995 yılında Hollanda'ya göçen Kökçü, “Çocuklarımın gönlü Türkiye'den yana. Tek arzuları o formayı giymek ve gururlu bir şekilde taşımak. Avrupa'daki hangi Türk çocuğuna sorarsanız sorun o formayı giymek en büyük değerdir. İnşallah hayırlısı olsun.” diye konuştu.

  • Okunma: 5794

Yorumlar (0)Yorum Yap