Emirdağlı Girişimciler Eğitim Aldılar

Haberler / Güncel

Emirdağlı Girişimciler Eğitim Aldılar

Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi; Emirdağ Kaymakamlığı, İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürlüğü ve KOSGEB Afyonkarahisar Müdürlüğü’nün ortaklaşa gerçekleştirdiği protokol sonrasında Emirdağ Kaymakamlığı ev sahipliğinde dokuz gün boyunca Eğitmen Emre Burak TAĞ’ın gerçekleştirmiş olduğu eğitimle tamamlandı.

Eğitim sonrasında eğitime katılım sağlayan kursiyerlerden Sevgül Erenoğlu, Abdurrahman Yeşilyuva, Yasemin Başoğlu, Ceylan Özkara, Alper Yardımcı, Ali Gezer, Hüseyin Üçok, Muhammed Sağ, Taner Biçer, İlker Karton, Barış Köroğlu, Mustafa Said Çivrilli, Mehmet Sarıyıldız, Pınar Tok, Veli Görkem Arıkanlı, Özkan Kurt, Mehmet Said Erol, Mevlüt Alhan, Tuncay Sakartepe, Süleyman Yayla, Gülbahar Demirkapı, Yücel Çakmak, Doğan Mazlum,Leyla Aktepe ve Burak Yürük Katılım Belgesi almaya hak kazandı.

Katılım belgesi almaya hak kazanan bu kursiyerler ilerleyen süreç doğrultusunda kendi iş yerlerini açıp projelerini KOSGEB’e sunarak projelerine onay almaları durumunda öncelikle kendi harcamalarını kendileri yapmak koşuluyla projelerinde onay aldıkları makine, teçhizat, donanım ve yazılım giderlerini 18.000,00TL’ye kadar, İş Yeri Kuruluş Masraflarına karşılık 2.000,00TL’ye kadar ve işletme giderleri karşılığı olarak da (kira ve personel maaşı) 30.000,00TL’ye kadar toplamda 50.000,00TL olmak üzere karşılıksız hibe desteği alabilecekler. Bu desteklerin üst limitleri doğrultusunda erkek girişimcide hibe oranı %70, kadın girişimcide hibe oranı ise %90 olarak değerlendirilecektir.

Eğitimi sonrasında kursiyerler “Eğitim Aslında Hayatın Kendisidir” diyerek Emirdağ Huzurevine ziyaret gerçekleştirdiler.
Girişimcilerin bu davranışının yaşlılarımızı mutlu ettiği ve gelecekteki girişimlerinde vefa, başarı ve güven faktörlerini ön planda tuttuklarını bizlere hissettirmişlerdir. Bütün Kursiyerlerimize iş hayatında başarılar diliyoruz.

  • Okunma: 2996

Yorumlar (0)Yorum Yap