Emirdağlı Gurbetçiler Dikkat!

Haberler / Güncel

Emirdağlı Gurbetçiler Dikkat!

Türkiye`de, Almanya’dan sonra Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya sigortalıları için hazırlanmış olan Yurtdışı Provizyon Aktivasyon ve Sağlık Sistemi’nin (YUPASS) medula sistemi faaliye geçti. Artık Türkiye’de hastaneye gitmek isteyen bu ülkelerde yaşayan gurbetçiler, YUPASS’tan alacakları numara ile hiçbir belgeye ihtiyaç durmadan bakılabilecekler.

Fransa, Hollanda, Belçika ve Avusturya’da yaşayan gurbetçile için yeni dönem. Şubat 2017 itibariyle gurbetçiler, Türkiye’de hastaneye gitmek için Medula sistemi üzerinden 10 haneli YUPASS numarası ile başvuracaklar. Sosyal Güvenlik Sözleşmesine göre Sağlık Yardımı Belgesi’nin kullanımı ise son bulacak.

Bu 4 ülke sigorta kurumları adına sağlık yardım hakkı elde etmiş sigortalılar, aylık gelir sahipleri ile bunların bakmakla yükümlü oldukları kişiler, kimlik belgesi veya pasaportunu ibraz ederek, 01/02/2017 tarihinden itibaren, Sağlık Provizyon ve Aktivasyon Sistemi üzerinden “Yurtdışı Provizyon, Aktivasyon ve Sağlık Sistemince” üretilen YUPASS numarası İle Kurumla anlaşmalı sağlık hizmeti sunucularından sağlık aktivasyonu almaya başlayacaklardır

YUPASS numarası için Fransalı gurbetçilerin Türkiye’ye giderken, Sağlık Sigortalar Kurumu’ndan (Assurance Maladie) aldıkları belge yeterli olacak. Bu belge ile Türkiye’de SGK’ya başvurarak YUPASS numarası alabilecekler. Böylece hiçbir hastane gideri ödemeden bakılmak mümkün olacak.

Yupass ile hizmet alımı nasıl gerçekleşecek?

Türkiye’de sağlıkta gurbetçiler için hizmet alımı 01.02.2017 tarihinden itibaren Fransa, Belçika, Hollande ve Avusturyalı sigortalılar için artık aşağıda belirtilmiş şekilde işlemektedir. Hizmet alım işlevi için ilgili kişiye veya aile fertlerine eskiden sağlık karnesi üzerinden verilirdi. Lakin bu durum 01.02.2017 tarihinden itibaren elektronik ortamda YUPASS numarası üzerinden sunulmaya başlandı. Böylece SGK, elektronik işlem ağına Almanya’dan sonra diğer ülkelerde yaşayan gurbetçileri de eklemiş oldu. YUPASS adı verilen 10 haneli olan numaralar üzerinden artık sağlık yardımlarının takibi yapılacak. Hizmet aldığınız kurum ve kuruluş sizin veya aile fertleriniz ile ilgili olarak bütün herşeyi online ortama yapabilecekler. YUPASS numarasının alınması için bulunmuş olduğunuz yerde ki en yakın SGK İl Müdürlüğü / Sosyal Güvenlik Merkezlerine Almanya´dan getirmiş olduğunuz Sağlık yardım belgesi ile müracaat etmek yeterli olacak.

  • Okunma: 6405

Yorumlar (0)Yorum Yap