Emirdağlı Gurbetçilere Özel Geliyorlar

Haberler / Güncel

Emirdağlı Gurbetçilere Özel Geliyorlar

Başbakanlık Yurt dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışma kapsamında, yaz tatilini Türkiye’de geçirecek gurbetçilerin çocuklarına Türkçe eğitim verilecek.

Milli Eğitim Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, yurt dışında ikamet edip yazın Türkiye’ye gelen Türk vatandaşlarının çocuklarına yönelik Türkçe eğitim verilmesi ve Türk kültürünün yaşatılabilmesi için YTB ile Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ortak çalışma başlattı.

Gurbetçi çocuklarının kültürel ve manevi değerlerini tanıma ve yaşama ortamlarına imkan sağlanması öngörülen çalışmayla çocukların aldıkları eğitimi içselleştirerek yurt dışına gittiklerinde öz değerlerini yaşatmaları ve “fikir-gönül elçisi” olmaları hedefleniyor. Kurslarda, Türkçe, Türk tarihi, din kültürü dersleri verilecek, çeşitli spor dalları ve geleneksel çocuk oyunlarına yönelik eğitimler düzenlenecek.

Pilot uygulamanın yapılacağı iller

Afyonkarahisar’ın Emirdağ, Yozgat’ın Akdağmadeni, Çorum’un Alaca, Konya’nın Kulu ilçeleri ile Konya, Sivas ve Kayseri merkezde bu çalışmanın pilot uygulamaları yapılacak. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Ali Rıza Altunel, program çerçevesinde dil ve kültür öğretiminin bütünleşik olarak verileceğini, dil öğretimi yapılırken kültür, kültür öğretimi sırasında da aynı zamanda dil öğretimi yapılacağını belirtti. Altunel, “Konu başlıkları kapsamında hazırlanan atölyelerde öğrencilerin uzman eğiticiler gözetiminde Genel Müdürlüğümüze bağlı halk eğitimi merkezlerindeki etkinliklere iştirakleri sağlanacaktır.” ifadelerini kullandı.

  • Okunma: 8401

Yorumlar (0)Yorum Yap