Emirdağlı Gurbetçinin Hayali Gerçek Oldu

Haberler / Güncel

Emirdağlı Gurbetçinin Hayali Gerçek Oldu

Aslen Emirdağ'a bağlı Güveçci Köyü’nden olup Belçika’nın Brüksel kentinde ikamet eden Mehmet Sıkıer (60) ilçemiz Türkmenköy-Güveçci arasında yer alan köprünün yetersizliğini görerek köyündeki köprüyü yenilemeye karar verdi. Bu kararını uygulamaya geçiren Sıkıer kendi cebinden verdiği paralarla köprü yapımı için müteahhit ve mühendis tutarak köprünün yapımı için ilk adımı attı.

CEBİNDEN 215 BİN TL. HARCADI

Sıkıer’in bu girişimiyle geçtiğimiz Ekim ayında başlanılan köprünün yapımı tamamlandı. Sıkıer, köprü yapımı için 215 bin TL. harcayarak yeni köprünün tüm masraflarını cebinden kendisi karşıladı. Yapımı geçtiğimiz günlerde tamamlanan köprü, Cuma namazından sonra Emirdağ'a bağlı Güveçci Köyü’nde törenle açıldı.

Köprü açılışına Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, Davulga Belediye Başkanı Salih Gündoğan, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ Protokolü ve vatandaşlar katıldı. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen köprü açılışı sonrasında Emirdağ Kaymakamı tarafından tebrik edilen Mehmet Sıkıer'e plaketler ve çiçek takdim edildi.

“HAYALİMİ GERÇEKLEŞTİRDİM”
Yaklaşık 20 yıldır Güveçci’nin Türkmenköy ile ulaşımını sağlayan köprüde şimdiye kadar birçok kazanın meydana geldiğini belirten Sıkıer duygularını şöyle dile getirdi : “Bu köprünün durumu köyümüz için önemli bir sorundu. Samimi ve kalpten duygularla yola çıktım ve hayalimi nihayet gerçekleştirdim. Allah’a şükürler olsun... ” dedi.

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 11.12.2017 20:04
  • Okunma: 5691

Yorumlar (0)Yorum Yap