Emirdağlı Milletvekiline Eskişehir Heyetinden Geçmiş Olsun Ziyareti

Haberler / Siyaset

Emirdağlı Milletvekiline Eskişehir Heyetinden Geçmiş Olsun Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Emirdağlı milletvekili Cemal Okan Yüksel'e partisinin Eskişehir kurmayları geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gelen CHP Eskişehir heyetinde İl Başkanı Sinan Özkar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Engin Çakmak yer aldı. Bombalanan TBMM'de Yüksel ile incelemelerde bulunan ekip, ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da ziyaret etti.

Meclisteki incelemeler sonrası konuşan Av. Cemal Okan Yüksel "Tarihinde ilk defa böylesine alçak bir saldırıya uğrayan Gazi Meclis, Türk halkının yüzünün akı, demokrasimizin beşiğidir. Böylesine saldırılar karşısında yılmaz, yıkılmaz bir iradenin temsilcidir" dedi. TBMM'ye yapılan saldırının başta demokrasi olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin temel değerlerine ve ilkelerine yapıldığının altını çizen Yüksel sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bu saldırıyı yapanlara, halka silah zoruyla egemen olmaya çalışanlara yine en güzel cevabı halkımız verdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi halkın iradesidir. Buraya yapılan saldırı doğrudan halka yapılmıştır. Fakat, bu halk ve halk iradesinin temsilcileri içinde bulunduğumuz günleri de Cumhuriyet değerleri ile geride bırakacak, daha güzel yarınlara Demokrasi bayrağı altında yürüyecektir. Her türlü darbeye karşıyız."

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek Eskişehir'in desteğini daima hissettiklerini belirtti. Kılıçdaroğlu darbe dönemlerinde insan hayatının hiçbir önemi olmadığını dile getirerek "Geçmişten günümüze bir çok insanımızı darbelerde yitirdik. Ülkemizin böyle kayıplara tahammülü kalmamıştır. Çözüm demokrasidir" dedi.

Fotoğraflar

  • Güncelleme: 29.07.2016 21:30
  • Okunma: 2743

Yorumlar (0)Yorum Yap