Emirdağlı Milletvekiline Fezleke

Haberler / Siyaset

Emirdağlı Milletvekiline Fezleke

Meclis'teki dokunulmazlık teklifinin 1. maddesi oylamada 373, İkinci madde oylamada 374 kabul, Dokunulmazlık teklifi ise 376 oyla kabul edildi. Referanduma gidilmeden teklif kabul edildi. TBMM'de fezlekesi bulunan milletvekillerine yargı yolu açıldı.
Değişiklik paketi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzalamasının ardından yürürlüğe girecek ve haklarında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalkacak, bu vekiller yargı önüne çıkacak.

Yargılanacak olan milletvekilleri sadece HDP’den değil diğer partilerden de vekiller yer alıyor. Fezlekesi olan milletvekilleri arasında Emirdağlılar tarafından bilinen milletvekilleri de yer alıyor. AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve Orman-Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun 1 fezlekesi, MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak’ın 1 fezlekesi ve Emirdağlı olan CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel’in 1 fezlekesi yer alıyor. Bu isimlerden Eroğlu ve Parsak'a yöneltilen suçlamaların ne olduğuyla ilgili herhangi bir bilgi basına yansımazken; Emirdağlı vekil Cemal Okan Yüksel'in "hakaret ve adli yargılamayı etkilemeye teşebbüs" fezlekesinin olduğu basında yer aldı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, değişiklik paketiyle ilgili yapılan ilk oturumda, dokunulmazlıkları kaldırılmak istenen milletvekilere yöneltilen suçlamaların bir kısmını açıklamıştı. Buna göre yöneltilen suçlamaların ve bu suçlamaların yöneltildiği milletvekili sayılarının önemli bir kısmı şu şekilde;

Terör Suçlarından: 216, -Hakaret: 201, -Yaralama: 11,-Görev suçları: 38, -Sahtecilik: 6,-Tehdit: 18,-Gizliliğin ihlali: 11,-Suçu ve suçluyu övmek: 55,-Halkı kin ve düşmanlığa tahrik: 54,-Toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet: 119,-Seçim kanununa muhalefet: 11,-Siyasi partiler kanuna muhalefet: 3,-İftira: 13,-Askerlikten soğutmak: 2

  • Güncelleme: 22.05.2016 17:19
  • Okunma: 4633

Yorumlar (0)Yorum Yap