Emirdağlı Öğrenciler Fransa'da Etkinliklere Katıldı

Haberler / Eğitim

Emirdağlı Öğrenciler Fransa'da Etkinliklere Katıldı

Emirdağ Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri Fransa’nın Lyon şehrinde gerçekleşen Erasmus Plus Geleceğin Bilinçli Tüketicileri Projesi kapsamında etkinliklerinin ikincisini gerçekleştirdi. Ev sahibi okul Lycee Agricole Paillot Ando Saint-Genis Laval sürdürebilir tarım ve gıda üretiminde uzmanlaşmış, son teknoloji biyokimyasal ve teknolojik laboratuvarlarla donatılmış, yeşilliklerle çevrili bir kampüste etkinliklerini gerçekleştirdiler. Proje ortaklarından Portekiz, Polonya, İtalya ve Türkiye bu projede yer aldılar.

Etkinlikte geliştirilen tema yerel ekonomi ve sürdürülebilir istihdam, bu sektörde faaliyet gösteren kuruluşların ziyareti ve meyve aromatik bitkilerin yetiştirilmesinde doğal gübre kullanımı ile uğraşan kuruluşların incelenmesiye devam etti. Ziyarette organik bir çiftlik de ekipler tarafından ziyaret edildi ve sürdürülebilir tarım yerinde görüldüğü öğrenildi.
Diğer zamanlarda Lyon şehrinin rehber eşliğinde gezen Türkiye adına Emirdağ Anadolu Lisesi ekibi Fransız ailelerin evinde kalara bu kültürü de yerinde yaşamış oldular. Etkinlğin üçüncü ayağında Portekiz’in Sao Bres de Alportel’de Kasım ayında gerçekleştirileceği öğrenildi.

  • Okunma: 2491

Yorumlar (0)Yorum Yap