Emirdağlı Orkun, Feyenoord'la Anlaştı

Haberler / Spor

Emirdağlı Orkun, Feyenoord'la Anlaştı

Hollanda’nın 10 numarası Emirdağlı Kökçü kardeşler Hollanda’da oynadıkları futbolla bir anda futbol kulüplerinin gözdesi oldular. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, yeni genç gurbetçilerin peşine düştü. Tecrübeli hocanın Feyenoord altyapısında forma giyen Ozancan ve Orkun Kökçü kardeşleri uzun süredir izlettiği ortaya çıkmıştı.

Geçtiğimiz hafta içerisinde Emirdağ kökenli futbolcu kardeşlerden Orkun Kökçü, Feyenoord A takımı ile 2020 yılına kadar bir sözleşme imzaladı. Feyenord kulübünde yapılan imza töreninin ardından açıklamalarda bulunan Orkun; “Hollanda’nın en iyi kulüplerinden birinde olduğum için çok mutluyum. Bu sözleşme bana huzur veriyor, ama kendimi geliştirmeye devam etmem gerektiğini biliyorum.” dedi. Feyenoord Teknik Direktörü Martin van Geel tarafından yaratıcı orta saha oyuncusu olarak adlandırılan Orkun için Van Geel; “O iyi bir teknik ve futbol anlayışına sahip dinamik bir oyuncu. Bu sezon 19 yaş altında forma giyecek gelecek sezon takım içerisinde yer bulabilir.” Dedi.

Kökçü kardeşlerin babası Halis Kökçü, oğullarının gönlündeki formanın Türk Milli Takımı forması olduğunu söylemişti. Aslen Afyon Emirdağlı olan ve 1995 yılında Hollanda'ya göçen Kökçü, “Çocuklarımın gönlü Türkiye'den yana. Tek arzuları o formayı giymek ve gururlu bir şekilde taşımak. Avrupa'daki hangi Türk çocuğuna sorarsanız sorun o formayı giymek en büyük değerdir. İnşallah hayırlısı olsun.” diye konuşmuştu.

Video

  • Okunma: 12724

Yorumlar (0)Yorum Yap