Emirdağlı Profesör Kurucu Rektör Oldu

Haberler / Güncel

Emirdağlı Profesör Kurucu Rektör Oldu

Ankara'da, Sevgi Vakfı tarafından Lokman Hekim Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin kanun tasarısı, TBMM Başkanlığına sunularak geçtiğimiz ay kabul edildi.

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı'na göre, Ankara'da Sevgi Vakfı tarafından, kamu tüzel kişiliğine sahip Lokman Hekim Üniversitesi adıyla vakıf üniversitesi kurulacak. Üniversite; tıp, sağlık bilimleri, diş hekimliği, eczacılık, spor bilimleri fakülteleri ile meslek yüksekokulu ve sağlık bilimleri enstitüsünden oluşacak.

Lokman Hekim Üniversitesi için alt yapı çalışmalarına başlanırken; Emirdağlı Profesör Doktor Ali Koşar'a Kurucu Rektörlük görevi verildiği öğrenildi. Prof.Doktor Koşar sosyal medya hesabından duyurduğu bu bilgi sonrası akademik kadro için öğretim görevlisi kadrolarını oluşturmaya başladıklarını açıkladı. Koşar paylaşımında; "Değerli arkadaşlar Lokman Hekim Üniversitesi Ankarada kuruluyor. Kurucu rektör olarak görev bize verildi. Üniversitemiz bu yıl Sağlık bilimleri Üniversitesi olarak açılacaktır.
Öğrenci alımları bu yıl olacaktır. Akademik kadrolar için çalışmalarımız ve araştırmalarımız devam etmektedir. Farmakoloji, tıbbi biyoloji, genetik, histolooji, hemşirelik, fizik tedavi ve rehabilitasyon, diyet ve beslenme ve diğer sağlık bilimleri bölümlerde görev alabilecek çalışkan, yabancı dil sorunu olmayan, en az doktora düzeyinde akademik kariyeri olan arkadaşlarlara görüşebiliriz."dedi.

Emirdağlı Profesör Doktor Ali Koşar Kimdir? Tıklayın.....

  • Güncelleme: 22.02.2018 00:30
  • Okunma: 9692

Yorumlar (0)Yorum Yap