Emirdağlı Şampiyonlar ABD Yolcusu

Haberler / Spor

Emirdağlı Şampiyonlar ABD Yolcusu

Kum üzerinde futbol ile 2006’da tanışan ‘Beach Soccer Zeeland’ isimli plaj futbol takımı Hollanda’nın Terneuzen şehrinde yerel şampiyon olarak ve Hollanda genelinde de şampiyon olarak kendisinden söz ettirmeye devam ediyor.

Hollanda ve Belçika’da büyük başarılara imza atmış plaj futbol takımı Beach Soccer Zeeland, California’da düzenlenecek olan dünyanın en görkemli plaj futbol turnuvasına katılacak. Takımda Emirdağlı Türklerin çoğunluğu dikkat çekiyor. Takımın kurucusu ve antrenörü/yöneticisi Veli Eryürük ve kardeşleri Mevlüd, Ali ve İbrahim Mayıs ayında Oceanside, California’da dünyanın en iyi takımlarıyla karşı karşıya gelecek.

Tecrübeli takımın turnuvadaki ilk rakipleri belli oldu: Dünyanın en iyi plaj futbolcusu olarak bilinen Madjerin takımı Al Ahli (Birleşik Arap Emirlikleri), Brezilyanın güçlü ekibi Botafogo ve Amerika Birleşik Devletlerinden Portland BSC.

Takım yöneticisi ve aynı zamanda kardeşleriyle birlikte takımı sırtlayan Emirdağ Dereköylü Eryürük kardeşler Emirdağlı gençleri temsilen başarılarına bir yenisi daha eklemek istediklerini dile getirdi. Emirdağlılardan ve genellikle iş adamlarından destek bekleyen takım, şimdiye kadar henüz Türk sponsorlarının olmadığını bildiriyor. Takımda Türk, Hollandalı ve Belçikalı futbolcular top koşturuyor. Yaz aylarında Belçika birinci liginde şampiyonluk için ter döken takım 2016’nın aralık ayında Tayland'da turnuvaya katılacak.

  • Okunma: 3734

Yorumlar (0)Yorum Yap