Emirdağlı Vekil Adalet Komisyonunda!

Haberler / Siyaset

Emirdağlı Vekil Adalet Komisyonunda!

TBMM İhtisas Komisyonları ile Uluslararası Komisyonlarda görev alacak milletvekillerinin isimleri belirlendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Eskişehir Milletvekili Av. Cemal Okan Yüksel, TBMM Adalet Komisyonu üyeliğine seçildi.
CHP Eskişehir Milletvekili Avukat Cemal Okan Yüksel Adalet Komisyonuna seçilmesiyle ilgili olarak şu değerlendirmelerde bulundu:
“Maalesef 13 yıldır ülkemizdeki adalet sisteminin, AKP'ye yandaş hukukçuların eliyle yok edildiği ve hukukun ayarlarıyla oynandığı karanlık bir dönem yaşanıyor. Hukuku ve sulh ceza mahkemelerini keyfi olarak kendi çıkarları için kullanıyorlar.”
İktidarın gayri hukuki ve keyfi uygulamaları yüzünden toplumun adalet sistemine güveninin azaldığına dikkat çeken Milletvekili Yüksel, “ Kamuoyunun kabullenemediği, bir bakıma direktifle alınan kararlara tanıklık edildikçe adalete güvenin artması ve yargıya olan güvenin güçlenmesi çok zor görünüyor ” dedi.
Yüksel, “Ülkemizdeki hukuk sistemi, iktidarın güdümündedir. Kapattığı adliyeler yerine saraylar yaparak adaleti sağladığını inanan ve hukukun üstünlüğünü hiçe sayan, keyfi uygulamalarıyla kamuoyunun adalete inancını yok eden ‘diktatör bir zihniyet’ ile karşı karşıyayız. Bizler Adalet Komisyonu üyesi CHP’li hukukçu milletvekilleri olarak, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı ışığında, insan haklarına saygılı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devlet anlayışı içinde bize düşen görevleri yerine getireceğiz. TBMM’deki yasama ve komisyon çalışmalarımızda yürütmenin vesayeti altına girmeden, hukukun üstünlüğü ve özgürlüğü adına sonuna kadar mücadele edeceğiz.”
TBMM’nin 26. yasama yılı boyunca Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığınca kendisine havale edilen adalet işleri ile medeni hukuk, ceza hukuku, borçlar kanunu gibi temel kanunlar, sivil ve askeri yargılama hukuku, mahkemelerin kuruluş ve işleyişleri, kaçakçılıkla mücadele, af, terörizmle mücadele, hakimler, savcılar, avukatlar vb. ile ilgili konulardaki kanun tasarı ve tekliflerini görüşecek olan Adalet Komisyonu 6 üyeden oluşuyor.
Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü uyarınca faaliyet gösteren ihtisas komisyonu olan TBMM Adalet Komisyonu’nda Milletvekili Yüksel ile birlikte görev alacak diğer CHP’li hukukçu milletvekillerinin isimleri ise şöyle: CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan.
TBMM İhtisas Komisyonlarından görev alan milletvekillerinin isimlerinin TBMM Genel Kurulu’nda okunmasının ardından, komisyonlar çalışmalarına başlayacak.

  • Okunma: 2729

Yorumlar (0)Yorum Yap