Emirdağlı Vekile Şövalye Nişanı

Haberler / Güncel

Emirdağlı Vekile Şövalye Nişanı

Başkent Brüksel’de üç dönemdir başarılı çalışmaları ile dikkatleri üzerinde toplayan Brüksel Bölge milletvekili ve meclis başkan yardımcısı Emin Özkara, hizmetlerinin karşılığını ’Kral Leopold Şövalye Nişanı’ ile aldı. Toplum adına en az 10 yıl hizmet etmiş, toplum adına önemli işler başaran kişilere verilen ’Kral Leopold Şövalye Nişanı’ üç dönemdir milletvekili olarak Brüksel parlamentosunda görev yapan Emin Özkara, Ödülünü Brüksel bölge parlamentosunda düzenlenen törenle Meclis Başkanı Charles Picque’nin elinden aldı.

‘Kral Leopold Sövalye Nişanı’ nedir ve kime verilir ?
1832 yılında, zamanın Devlet Bakanı Félix Mérode tarafından başlatılan bu taktir madalyaları merasimi, ilk olarak Anvers kentinin işgali sırasında bağımsızlık için savaşarak, bir bacağını kaybeden bir itfaiyeci erine taktim edilmiş .
O tarihten bu yana, topluma yönelik işler başaran ve en çok emeği sarf edenlere, Belçika Kralı bir nişan ile takdirlerini sunar.
Belçika’da Nişanın 3 seviyesi vardır .
– Kral Leopold Sövalye Nişanı,
-Taç Nişanı ve
-Kral Leopold II. Nişanı.
Her nişanın farklı anlamları vardır. Kral Leopold Şövalye Nişanı halka mal olmuş bir kişinin, topluma yönelik yaptığı güzel eylemler için, taktir madalyası anlamına gelir.
Tabii, herkes Kral Leopold Şövalyesi olamaz, bunun için en az on yıl boyunca topluma hizmet etmiş olmalısınız ve Kral’ın taktirini kazanmış olmalısınız.

  • Okunma: 2062

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Ahmet

    Yazık be ne NİŞAN 'ı vermişler. Hangi Türk'ün sorununa sahip çıkmış,hangi derneğe ,camiye yardım etmiş??? Seçimden secime piyasaya çıkar. Oy ister.. Seçimlerde bol bol resim yapıştırır. Show 'u sever...Milletvekilli olarak meclise yabancılarla ilgili kaç konuşma yapmıştır..10 yıldır milletvekili bu arkadaş.