Emirdağlılar Antalya'da Çalıştay Gerçekleştirdi

Haberler / Güncel

Emirdağlılar Antalya'da Çalıştay Gerçekleştirdi

Emirdağ Ekonomik ve Sosyal Vizyon Çalıştayı Antalya’nın Manavgat ilçesinde gerçekleştirildi. Antalya'nın Manavgat ilçesinde “Emirdağlılar Buluşması" kapsamında 1. Emirdağ Ekonomik ve Sosyal Vizyon Çalıştayı düzenlendi. Emirdağ Çalıştayı'nda, ilçenin dünü, bugünü ve yarını masaya yatırıldı.

Emirdağlı akademisyen Prof. Dr. Necdet Sağam'in koordinatörlüğünde gerçekleşen Çalıştay'da Emirdağ özelinde, Göç ve Etkileri, Sağlık ve Çevre, Sanayi, Tarım, Hayvancılık ve Kırsal Hayatın Desteklenmesi, Kültür, Sanat ve Turizm, Doğal Kaynaklar ve Madenler, Eğitim, Spor ve Toplumsal Gelişim ile İmar, Şehircilik ve Ulaşım konuları ele alındı.

8 ayrı grup çalışmasında yapılan değerlendirmeler sonrasında oluşan sonuç raporları, ikinci oturumda tüm katılımcıların tartışmasına açılırken, ilçe adına tarihe kayıt düşülecek çok yönlü bir fikir alış verişi gerçekleştirildi. Çalıştay’ın kitabı ile kalıcı bir esere dönüştürülmesi kararlaştırılırken, 2. Emirdağ Çalıştayı'nın da bir yıl sonra yine Roma Beach SPA Hotel'de organize edilmesi kararlaştırıldı.

Çalıştay sonrası otel sahiplerinden Cahit Sayın, "Bizler kendimizi Emirdağımıza borçlu hissediyoruz. Hemşehrilerimizi bir araya getirerek, güzel bir sinerji oluşturup yararlı bir çalışmaya imza atabildiysek, bu bize gurur verir. Katılımlarıyla bizleri onurlandıran tüm hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Afyonkarahisar'a bağlı Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın da anlamlı organizasyonun başarısına dikkat çekti. Başkan Kargın, "Sayın Ailesi'ne yürekten teşekkür ediyorum. Amacına ulaşan bir organizasyona imza attılar, gerçekten gönülden bir kez daha kutluyorum. Çalıştay son derece verimli geçti. Çalıştay raporları bizlere çok önemli bir yol haritası ortaya çıkardı ve elbetteki bunun gereğini yapacağız. Emirdağlılar olarak hemşehrilerimizde bu birlik ve beraberlik duygusu olduğu sürece, önümüz açık, yolumuz aydınlık olacaktır. Daha yaşanabilir, daha üretken, daha müreffeh ve daha güçlü bir Emirdağ hepimizin ortak hedefidir" şeklinde konuştu.>antalyabugun.com

  • Okunma: 4417

Yorumlar (4)Yorum Yap

  • Ekrem

    Yahu arkadas her yıl emirdağlılar gecesi , emirdağlılar toplantısı vb. adı altında toplanıyorsunuz ama en nihayetinde bi çözüm yolu bile doğmuyor.Ben Yıllardır Emirdağ'da yaşayan bir genç olarak sırf işim gücüm olduğu için burdayım.Bugün işsiz kalsam bugün giderim Emirdağ'dan..Her sene toplanıp konusmak emirdağ türküsü söyleyip alkol tüketmek işe yaramıyor.Emirdağ'a gelin topalntınızı burda halkla iç içe yapın.gençleri de alın gezin sokak sokak mahalleleri...Eminim bu da bir ay sonra unutulucak.

  • Bekir

    Hangi sorun konusuldu cozun ney

  • özemirdağlı

    Çok güzel olmuş emirdağ toplantılarında sadece konusulur sunu yapmak lazım boyle olsun sorun su aslında gibi sonrada bukme yenılır dolgulu kofte yoresel yemekler tabandan rakı sofraları emirdağ turkuleri o kadar işte eskişehir emirdağlılar dernegı gıbı aynen ve emırdağ derneklerını bu tur toplantılarda hıc farkı yoktur al bırını vur otekıne toplantıya katılan kac emırdağlı işadamı elıne mıkrofonu alıp emırdaga iş yerı acıcam dıyor hıcbırı cunku onlar emırdagdan KACIPTA donmeyen emırdağlılar..

  • emirdağlı

    Bu tür çalıştayların Eskişehir dışında yapılıyor olması çok önemli düzenleyenlerin gönlüne sağlık.Emirdağlılar oraya kadar gitmişken Emirdağ'a biraz deniz getirin gari.