Emirdağlılar Vakfında İki Bakan

Haberler / Güncel

Emirdağlılar Vakfında İki Bakan

Hemşehrimiz Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, beraberinde, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Emine Nur Günay ve Harun Karacan ile birlikte Emirdağlılar Vakfını ziyaret ettiler.

Vakıf Yönetim ve Denetim Kurulu üyeleri, Onur ve Danışma Kurulu üyeleri, Eskişehir'deki Emirdağlı muhtarlar, Emirdağlı Meslek Odaları Başkanları, Eskişehir'deki Emirdağ derneklerinin başkanlarını katıldığı kahvaltılı toplantıya, AK Parti Eskişehir İl Başkanı ve Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Başkanları da katıldı. TBMM Başkan Müşaviri hemşehrimiz Cengiz Sağlam'da toplantıda hazır bulundu.

Vakıf Başkanı Hasan Murat Kahya, yapmış olduğu konuşmada; "Emirdağlılar Vakfı olarak, Belçika, Hollanda ve Fransa’da ki Emirdağlı derneklerimiz, ilçemiz Emirdağ’da ki, Afyon ve İzmir’deki derneklerimiz ve Eskişehir’deki derneklerimizle birlikte, vakıf şemsiyesi altında kurulan Emirdağ Platformu ile birlikte, daha güçlüyüz, iriyiz, diriyiz, biriz, birlikteyiz. Çünkü bizler Hünkâr Hacı Bektaşi Veli’nin “iri olalım, diri olalım, bir olalım.” felsefesini kendimize rehber edindik. Dünyanın neresinde olursa olsun bütün hemşehrilerimize kucak açarak, sevgimizi bir kartopu gibi büyütüp, Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım, işi kolay kılalım, sevelim, sevilelim, dünya kimseye kalmaz.” sözleriyle bütünleştirip, hemşehrilerimizin tamamını kucakladık.

Mevlâna’nın tüm insanlığa yaptığı ünlü “Ne olursan ol, yine gel” çağrısını hiç unutmadan, yurt içi ve yurt dışındaki Emirdağ'la ilgili derneklerimizin tamamını vakıf şemsiyesi altında topladık. Güç birliğiyle hareket ettiğimiz zaman daha fazla hizmet edeceğimize inanıyoruz. Sadece yurt dışında, çoğunluğu Belçika’da olmak üzere 200 binin üzerinde hemşehrimiz gurbetçi olarak çalışmaktadır. Gurbetteki hemşehrilerimiz yaşadıkları ülkelerde, birlikte hareket ettiklerinden dolayı, daha iyi temsil edilmektedir. Bir o kadar nüfusumuz da Eskişehir’de yaşamasına rağmen, maalesef nüfusumuza göre, burada yeteri kadar temsil edilmediğimize inanıyoruz.

Siyasilerin bizlere sadece seçim dönemlerinde değil, her zaman gereken önemi vermelerini bekliyoruz. Yerel yönetimlerde, Bürokraside, İdari kademelerde ve siyaset kadrolarında daha çok hemşehrimizi görmek istiyoruz. Vakfımız bu yıl kuruluşunun 20. yılını kutlayacaktır. İhtiyaç sahibi öğrencilerimize verdiğimiz karşılıksız bursların yanında, tarihi Odunpazarı bölgesindeki Kültür Evimizdeki faaliyetlerimizle, kültürümüzü gelecek nesillere taşımanın gayreti içindeyiz.
Eskişehir Ticaret odamız ve şehrimizdeki Anadolu ve Osmangazi üniversitelerimiz ile yürüttüğümüz ortak projelerimiz devam etmektedir. “Ben sen yokuz, biz varız” düşüncesiyle vakfımızda, kadın kolları, gençlik kolları, mahalle temsilcilikleri, meslek komiteleri ve kültür ve sanat, çalışma gruplarıyla, her alanda vakfımızın varlığını hissettiriyoruz." dedi.

Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı "Emirdağlıların kendi hayatında çok önemli rolü olduğunu vurgulayarak, Emirdağlıların sadece Eskişehir'de değil, yurt dışında da yoğun olarak varlıklarını hissettirdiklerini, hepsinin sorunlarını çözmek için gayret ettiklerini" söyledi.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu da yaptığı konuşmada, "Emirdağlı hemşehrilerimizin her zaman yanındayız. Eskişehir'de de önemli bir nüfusa sahip olan hemşehrilerimizin hak ettikleri yerlere gelmeleri için her türlü gayreti göstereceğini" ifade etti. Kendilerini kabul ettiği için Emirdağlılar Vakfına teşekkür eden Bakanımız, "Yurt içi ve yurt dışındaki bütün Emirdağlıları Vakıf şemsiyesi altında buluşturma gayretlerinden dolayı Vakıf Başkanı Murat Kahya'yı kutluyorum. Allah birliğinizi, dirliğinizi bozmasın." dedi.

Program sonun Vakıf Başkanı Hasan Murat Kahya, Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu'na, Kültür ve Turizm Bakanımız Nabi Avcı'ya ve Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay'a Vakfı ziyaretlerinin anısına, Vakfımızın sembolü topakev maketlerinden oluşan plaketleri takdim etti.

  • Okunma: 5107

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Altar

    Eğer seçim olmasaydı nerde iki bakan emirdağlılarla bu kadar muhatap olacaktı ? Eskişehirdeki emirdağlı nüfusu belli , gelecek oy potansiyeli de belli..Uyanık ol emirdağlı kardeşim.Afyon'un en gelişmemiş,geri de kalmış ilçesi sensin ! Bunlara oy verip de yıllarını ziyan etme daha fazla... Sonuna kadar hayır !

  • Naci Yılmaz

    Eğer bir araya gelinmeseydi,
    emin olun kimse dikkate bile almazdı