Emirdağlılar Yapay Plaja Akın Etti

Haberler / Güncel

Emirdağlılar Yapay Plaja Akın Etti

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından 2009 yılında yapılan yaklaşık 350 metre uzunluğundaki "yapay plaj"a, sıcak havada serinlemek isteyenler yoğun ilgi gösteriyor.

Kent halkı ile şehir dışından gelen turistlerden ilgi gören ve yaz mevsimi boyunca kullanılan Kent Park'taki plaj, Eskişehir'in yanı sıra Kütahya, Bilecik ve Afyonkarahisar ve Emirdağ'dan gelen ziyaretçileri ağırlıyor.

Bugün Eskişehir'de bulunan köşe yazarı Faruk Bangir Eskişehir'e deniz gelmiş diyerek izlenimlerini aktarıyor.Hava sıcaklıklarının artmasıyla vatandaşların serin sulardan faydalanmak için plaja geldiği gözlemliyor.

Sıcak geçen son günlerde plaja ilginin hayli fazla olduğunu yetkililerden öğrenen Bangir,Son 3 günde yaklaşık 3 bin kişinin plajdan faydalandığını ve Plajın yaklaşık 350 metre uzunluğunda, 1,5 metre derinliğinde ve 25 metre genişliğinde havuzu olduğunu öğrendi. Yapay plajın yanı sıra olimpik standartlarda bir havuzunun da olduğu bilgisine ulaşan Bangir; aile ve erkekler için ayrı bölümlerin olduğu bilgisini aktardı.Ayrıca yapay plajda cankurtaran, sağlık ve güvenlik hizmetleri de bulunuyor. >Kurtuluş

  • Okunma: 3453

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Mocca

    "Baskalarin" derken, orasini Turkiye olarak saymiyorsunuz galiba?
    Asil sorun burdan kaynaklaniyor.
    Ne olmus yani, devletimizin guzelliklerinden faydalaniyor millet.
    Siz neden ciktiniz Emirdagindan? Gittiniz ta Sivrihisarda Festival gezdiniz?
    Bu plaj Emirdaginda olsaydi, Yazik gunah degilmi diyerek dert yananlardansiniz.

    Laf olsun, torba dolsun.

  • Hacı

    Yokluğun gözü kör olsun.Başkalarının denizine, gölüne,yapay plajına, parkına, bahçesine muhtaç olduğumuz yetmiyormuş gibi bir de bunu haber yapıyorsunuz.Bi kaç gündür Sivrihisar,da çok güzel bir festival vardı, ordada iki üç tane Emirdağlı gördüm, belki sizin için haber değeri vardır.