En Fazla Küçükbaş Emirdağ'da!

Haberler / Güncel

En Fazla Küçükbaş Emirdağ'da!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Afyonkarahisar’daki koyun sayısının 734 bin 78, keçi sayısı ise 58 bin 571 olduğu belirtildi.

Konu ile ilgili TÜİK’ten yapılan yazılı açıklamada, yurt genelinde besi hayvanları sayılarının Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı vasıtasıyla ilçe detayında İstatistiki Veri Ağı (İVA) sistemi aracılığıyla TÜİK tarafından derlendiği vurgulandı. Açıklamada Afyonkarahisar’ın besi hayvanları sayıları ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

“Afyonkarahisar’da 734 bin 78 baş koyun ile en yüksek koyun sayısında Türkiye’de 10., Ege Bölgesinde ikinci sırada 58 bin 571 baş keçi ile en yüksek keçi sayısında Türkiye’de 49., Ege Bölgesinde 7. sırada yer almaktadır. Afyonkarahisar ilçeleri arasında koyun sayısı en yüksek olan ilçe 122 bin 443 baş ile Emirdağ olurken, koyun sayısı en düşük olan ilçe 4 bin 762 baş ile Kızılören ilçesidir. Keçi sayısına bakıldığında en yüksek keçi varlığına sahip Afyonkarahisar ilçesi 12 bin 179 baş ile Dinar olurken en düşük keçi varlığına sahip ilçe ise 146 baş ile Çobanlar olarak gerçekleşmiştir.”

  • Okunma: 3469

Yorumlar (0)Yorum Yap