Engelliler İçin Bir Tuğla da Siz Koyun!

Haberler / Güncel

Engelliler İçin Bir Tuğla da Siz Koyun!

İlçemiz EKDAD tarafından ilçemiz Müftülüğü arkasında yapımına başlanan EKDAD ve Engelliler Hizmet Binasının yapımına hızla devam ediliyor. Binanın yapımıyla ilgili açıklamalarda bulunan EKDAD Başkanı Metin AKIN şunları kaydetti :
“İlçemizde çok önemli hayır hizmetlerini gerçekleştiren EKDAD (Emirdağ İlçesi Kalkındırma ve Dayanışma Derneği) yeni ve hayırlı bir iş daha yürütmektedir. Müftülük sitesi yanında bulunan ve Güner KOYUNCU Hanımefendi tarafından derneğimize hibe edilen arsa üzerinde inşaata başlanmıştır. İnşaatımızın planı Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın İbrahim ÜNAL ve dernek üyemiz İnşaat Mühendisi Varol YÜRÜK tarafından hazırlanmıştır.

80 METREKARE ÜZERİNE 5 KATLI BİNA
1. Katı dayanıp döşendikten sonra tapusu Emirdağ İlçesi Engelliler Dayanışma Derneği’ne devredilecektir. Belediye Başkanımız Sayın Uğur Serdar KARGIN’ın engelli kardeşlerimiz için Rant Tesislerinde tahsis ettiği büro yıllardır engelli kardeşlerimize hizmet etmiştir. Engelliler Derneğinin Kurucu Başkanı olan Uğur Serdar KARGIN’ın engellilere yaptığı yardımlardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. EKDAD tarafından hayırseverler derneğine yaptırılan binaya da Belediye Başkanımız Uğur Serdar KARGIN’ın yardımlarını esirgemeyeceğine inanıyoruz.

Abdullah HALAÇ, Abdil DEMİRAL, Oktay ÇILDIR, Metin AKIN, Ahmet YİĞİTER, Aslan SAYIN tarafından dört yıl önce kurulan EKDAD yalnız kalan ilçe merkezinde ve köylerde yaşayan 100’den fazla yaşlımıza düzenli yemek hizmeti verdiği gibi evlerinin temizliğini de yaptırmıştır.

Emirdağ Belediyesinin açmış olduğu aşevi hizmete geçince derneğimizin bu hizmeti belediyemize devrolmuştur. Bunun yanısıra derneğimiz Emirdağlı birçok üniversite öğrencisine de burs vermiştir. Binamızın tamamlanmasından sonra burs vermeye devam edilecektir.

EKDAD Emirdağlı olup Türkiye’nin farklı yerlerinde bulunan işadamlarımızla irtibat kurarak Emirdağ MYO’ya işadamımız Fehmi Denizli 7 adet laboratuvar yaparak içini donatmıştır. Ayrıca, Prof. Dr. Nejat BİLGE tarafından MYO Gençlik Merkezi yapılmıştır. Abdullah HALAÇ’tan sonra dernek Başkanı seçilen Metin AKIN Emirdağlı işadamları ile temaslarını devam ettirmektedir. Hali hazırda Fen Lisesi veya başka bir okul yaptıracak işadamlarımız Emirdağ yetkililerinin girişimde bulunmalarını beklemektedir” dedi.

Emirdağ’ı kalkındırma amacı ve dayanışma ruhuyla tüm hemşerilerimizin hizmetinde olduğunu belirten Metin AKIN “Bir tuğlada sen koy” diyerek tüm hemşerilerimizi binanın tamamlanması için yardıma davet ediyor. Emirdağ İlçesi Engelliler Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet ŞAHBAZ da konu ile ilgili şunları kaydetti : “Bir tuğla da sen koy kampanyasına can-ı gönülden destek veriyoruz. Bu binanın engelli kardeşlerimiz için çok önemli bir ihtiyaç olduğunu ve önemli bir boşluğu dolduracağını unutmamak gerekir” dedi.

Yine konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti İlçe Başkanı Serkan KOYUNCU; “2018 yılında bitmesi planlanan binaya tüm hemşerilerimizin katkı yapacağına inanıyoruz” dedi. CHP İlçe Başkanı Recer ÖZER de yapımı devam eden hizmet binasıyla ilgili ; “Önemli bir eksik giderilecek. Emirağlı olan ve Emirdağ’ı seven herkesi bir tuğla da sen koy kampanyasına katılmaya davet ediyoruz” dedi. Yine derneğin kurucu üyelerinden olan MHP İlçe Başkanı Abdil DEMİRAL da : “Bir tuğla da sen koy kampanyasını yürekten destekliyoruz” dedi.

Engelliler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Meh met KARAKOÇ da ; “Emirdağ’da yaşayan ve köylerden gelen engelli kardeşlerimizin kendilerine ait bir binalarının olması ve özellikle engelli araç ile rahatlıkla girip kullanacakları bir yerlerinin olması önemli bir ihtiyaçtı.

Bu konuda EKDAD Yönetim Kurulu Sayın Başkanı Metin AKIN, ikinci başkan Halil SİVRİCE, üyeler Av. İbrahim Coşkun ÖZPOLAT, doktor H. Bayram GÜRBÜZ, tercüman Emine OKUTAN, ilçemiz esnaflarından Ergün YARDIMCI, esnaf A. Kadir ŞEVİK, esnaf Yücel ERDÖNMEZ, esnaf Fatih KOCA ve gurbetçi Hulisi İBRİK’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Son olarak EKDAD Başkanı Metin AKIN şunları dile getirdi : “Kısa süre önce kurulan EKDAD, Horan yolunda Nasuh HALAÇ tarafından bağışlanan 840 metrekare ev ve arsanın, Ankara Kızılcahamam’da Hamza SÖNMEZ ve Eşi Feridiye SÖNMEZ tarafından bağışlanan derneğin yapımı devam eden bina bittiğinde 5 dairesi daha olacaktır. Bu binaların tüm gelirleri fakirlere ve yetimlere verilecektir. Ayrıca eğitime ve spora katkı sağlanacaktır. Taşıma suyla değirmen dönmüyor, derneğimizin amacını gerçekleştirmek için düzenli gelire ihtiyacımız var” dedi. Başkan Metin AKIN; hemşerilerimizin bağışlara ve yardımlara devam edeceklerine inandığını, Emirdağlı hemşehrilerimize ve gurbetçilerimize güvendiklerini belirtti.
Emirdağ Gazetesi olarak çalışmalarını takdir ettiğimiz EKDAD’ın “BİR TUĞLA DA SEN KOY!” kampanyasına tüm hemşerilerimizin gereken yardımı yaparak EKDAD öncülüğünde başlatılan bu önemli hizmete destek olmalarını umuyoruz.

  • Okunma: 2716

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Önder

    Emeği geçenleri başta EKDAD olarak, canı gönülden kutlarım. Önemli bir eksiğin giderilmesi konusunda önceliğin engelli kardeşlerimize verilmesi de gerçekten çok anlamlı ve isabetli olmuş. Başarı dileklerimle yolunuz açık olsun.