Eroğlu'ndan Pala'ya Açık Destek

Haberler / Yerel 2014

Eroğlu'ndan Pala'ya Açık Destek

Emirdağ’da Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu coşkulu vatandaş topluluğu karşıladı. AKP Emirdağ Belediye Başkan Adayı Cengiz Pala'yı desteklemeye gelen Bakan Eroğlu için Emirdağ'da hazırlıklar 11.00'dan itibaren başlandı. Cumhuriyet Meydanı girişi Akbank önünde toplanan kalabalık Bakan Eroğlu'nun alana girmesiyle coşku daha da arttı.

Seçim otobüsü üzerinde Emirdağ'daki partililerine hitap eden Bakan Veysel Eroğlu'ya Emirdağ Belediye Başkan Adayı Cengiz Pala, AKP Davulga Belediye Başkan Adayı Salih Gündoğan, AKP Emirdağ İlçe Başkanı H.Halil Yedikapu, Afyonkarahisar İGM Başkanı Salih Sel, AKP Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Zeybek eşlik etti.

Bakandan önce AKP Emirdağ Belediye Başkan adayı Cengiz Pala mikrofonu aldı. Herkese hitaben konuşmasında, yaptıklarının yapacaklarının teminatı olacağını ve 2. dönem için Emirdağlıların oylarını istedi. Tecrübeleri ile yapacağı projelerle Emirdağ'ı 5 yıldızlı yaşam standardı olan bir merkez haline getireceğini söyledi. Cengiz Pala bakanın kendisine güç verdiğini ve birlikte çok güzel günlere imza atacaklarını ifade etti. Herkese teşekkür etti ve bakan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu mikrofona davet etti. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu konuşmasına şunlara yer verdi;

Emirdağ’a son 11 yılda DSİ tarafından 31 milyon 500 bin TL tutarında yatırım yapıldığına dikkati çeken Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ilçede 23 bin 500 dekar zirai arazinin suya kavuşturulduğunu, Yedikapı Göleti ve Sulaması’nın tamamlanmasıyla birlikte bu rakamın 28 bin 850 dekara çıkacağını belirtti.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca yer altı sulama sistemlerinin de modern kapalı sisteme dönüştürülmesi çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Emirdağ’daki yerleşim yerleri ile tarım arazilerinin olası taşkın zararlarından korunması maksadıyla 10 adet taşkın koruma tesisini tamamladıkları bilgisini veren Prof. Dr. Eroğlu, 11 adet tesisinde inşaatının devam ettiğini söyledi.

“Emirdağ'ın yiğit insanları güzel insanları sizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Ne zaman buraya gelsek coşkuyla karşılanıyoruz. Teveccühünüz için teşekkür ediyoruz” diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Emirdağ geçmişte köy gibiydi. Şu anda muazzam bir dönüşüm yaşanıyor. Emirdağ'ın geleceğini hep birlikte inşa ediyoruz. Bakan Eroğlu hızlı trenin Emirdağ'da istasyonu yok yalanına "Kim o sahtekar? " Diyerek sert çıkıştı. Eroğlu "Hızlı Tren Emirdağ'a girecek hem de saat kulesini dolaştırıp geçireceğim.O sahtekarlar o zaman nereye gidecek?" Dedi.

Emirdağ'ın çok çalışkan bir belediye başkanı var. Belediye Başkan adayımızı destekliyoruz. Derdimiz millet sevdamız millet. Belediyeciliği ancak biz biliriz, biz yaparız. Eroğlu belediyenin borcu var kara propagandasına da sert cevaplar verdi. Eroğlu "Siz yine Cengiz Başkanımı destekleyin.Cengiz Pala devam ederse borç harç yok.Emirdağ ne isterse verilecek." Dedi. Belçika'da çok sayıda Emirdağlı var. Ben Belçika'da hemşehrilerimizi ziyarete gittim. Orada bir Belçikalı Ankara mı büyük Emirdağ mı büyük diye sordu. Bizim gönlümüzde Emirdağ'ın yeri çok daha büyük” diye konuştu. Muhalefetin karalamaktan başka projesi olmadığını söyleyen Eroğlu "CHPli, MHPli kardeşlerime sesleniyorum.Burayı iyi dinleyin.Hikaye anlatıyorlar.Onu da yapacakmış da bunu da edecekmiş.Siz onlara inanmayın.Cengiz Başkan'ın yaptığını bunların Genel Başkanları yapamaz.Ama biz yaparız.Başkan ne isterse alır gelir.Emirdağ'da gelişim sürecek"dedi.

Eskiden yurt dışındaki vatandaşların ceplerinden Türk lirası çıkarıp göstermeye korktuklarını ifade eden Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Şimdi o dönem geride kaldı. Dünya liderimiz Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bizi o sıkıntıdan kurtardı. Afyonkarahisar'a hızlı tren geliyor. Ankara'dan çıkan hızlı tren Emirdağ'a da uğrayacak. Muhalefetin ufku dar. Hayalleri bizim yaptıklarımıza erişemez. Hızlı tren ile Ankara Polatlı Emirdağ Afyonkarahisar hattı hizmete başlayacak” dedi.

Emirdağ’da yıllarca hayal edilen Yedikapı Barajı Sulamasını bitirdiklerini belirten Prof. Dr. Eroğlu “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Burada dere vardı pislik içindeydi. Başkanımız burayı çiçek gibi yapmış. Kendisini tebrik ettim. Afyonkarahisar'da tam 108 dere ıslah ettik. Altyapı projeleri tamamladı. Kanalizasyon tamamlandı. İleri Biyolojik Arıtma Tesisinde artırılıyor. Ülkede 5 yıldızı hak eden ilçe Emirdağ’dır” diye konuştu.

Türkiye'deki ileri biyolojik arıtma tesislerini inşa ettiklerini vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Afyonkarahisar'da da inşa ettik. Şimdi içme suyu için de arıtma tesisi inşa ediyoruz. İnşallah seçimlerden sonra Başkan Adayımız Cengiz Pala ile modern içme suyu arıtma tesisinin temelini atacağız” dedi.

IMF'ye olan 23,5 milyar dolar borcu ödediklerini söyleyen Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Muhalefete sorun. Merkez Bankası dövizini kim eritti…22 bankayı kim soydurdu… Milliyetçilik IMF'ye boyun eğmek değildir. Milliyetçilik bu borcu ödeyerek başı dik bir ülke olmaktır” diye konuştu.

Konuşma sonrası, otobüsten aşağı inen bakan Eroğlu, tekrar halkın arasına girdi. Belediye başkanları, il ve belediye meclis üyeleri ile toplu basına toplu fotoğraf çektirdi. Bakan Eroğlu ve Emirdağ Belediye başkanı Cengiz Pala seçim otobüsü ile mahalleleri dolaşarak selamladı. Eroğlu Emirdağlılardan Pazar günü %50 oy alma sözü alarak Emirdağ'a veda etti.

Fotoğraflar

  • Okunma: 4023

Yorumlar (8)Yorum Yap

  • batuhan

    ne akp ne mhp nede chp benim babamin partisi degil ben ise bakarim 19bin nufus var ortalama 5 bin hane var var satilacak bir yer yok sadece iller bankasndan para gelecek oda iscilerin maasi 5 bin haneninde su parasiyla projelerimi yapacak akilli olun 5 yili iyi gecirmemiz lazim ben partiye bakmam ben emirdagim kazansin isterim

  • abuzer kadayıf

    dayan emirdağım dayan son 48 saat

  • Hüseyin pilli

    Baska bi parti secilirse o bakanı da bu kadar yolu parkı kanalizasyonu da zor gorursunuz. Kına yakın o zaman.

  • seçmen

    Sayın Bakanım Uğur Serdar'la dediniz galiba!

  • kadir

    dün redhack denilen kişiler akp türkiye geneli temayul sonuçlarını yayınladırlar. Emirdağda Sayın Hüseyin Duran Palanın 2 katı oy almış görünüyordu.Buna ragmen Pala aday yapıldı

  • frds

    Başka kapıya, Emirdağ o hatayı bir yaptı bir daha yapmaz. Belçika'da 5 milletvekili olan Emirdağ'ın Türkiye'de neden milletvekili yok? Sen git o salyangozları Bolavadında sat. IMF ye borcu sıfırladığını biliyorsun da, Türkiye'nin toplam dış borcunun hangi rakama çıktığını bilmiyor musun siyasetç amigosu? Ben söyleyeyim o zaman, Eylül 2013 itibariyle 373 milyar dolar. Sesim gelööör mü?

  • PINAR

    bakan bey sana sygimiz sonsuz ama ,tum uyarilarimiza ragmen, il baskaninin katakulleleriyle , yanlis isimde israr ettiniz.
    size emirdaginda oy yok. kusura bakma ........secim aksami gorusmek uzere....ayrica neden esnaf ziyareti yapamadiginizda ortada ....sizinde ayaklariniz simdi suya erdi ama is isten gecti....

  • Uğur Bilal

    Maşallah yalan makinası gibi olmuş hepsi. Adam olan adam size oy vermez baskıcı yönetime hayır. Birde yüzde elli oyu al bende nüfusumu emirdağdan aldıracam.