Eski Emirdağ Fotoğrafları Aranıyor

Haberler / Kültür Sanat

Eski Emirdağ Fotoğrafları Aranıyor

Afyonkarahisar Emirdağ İlçe Kaymakamlığı, ilçenin tarihine ışık tutacak bir çalışmaya imza atacak olan "Geçmişten bugüne Emirdağ" adlı fotoğraf albümü çalışması başlatacağını açıkladı.

Emirdağ İlçe Kaymakamlığının fotoğraf çalışması için Türkiye'nin diğer şehirlerinde ve yurt dışında yaşayan Emirdağlı hemşehrilerinden alınacak fotoğraflarla, hem bir albüm hem de ilçe tarihine ışık tutacak bir kitap oluşturmak için çalışma başlatıldığı bildirildi. Anlamlı proje de asıl amacın, ilçe kültürüne sahip çıkmak olduğu vurgulandı. Konu ile ilgili Emirdağ İlçe Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emirdağ Kaymakamlığı olarak ilçemizin geçmişine ışık tutuyoruz. Eski fotoğrafları toplama kampanyası ile Emirdağ'ın kültürüne, gelenek-görenek ve yaşam biçimine ışık tutacak olan eski fotoğraflar derlenerek fotoğrafların hikayeleri ile birlikte bir albüm ve kitap oluşturulacaktır. İlçemizde Türkiye'nin diğer şehirlerinde ve yurt dışında yaşayan Emirdağlı hemşehrilerimizden alınacak fotoğraflar bilgisayar ortamında taranacak ve fotoğraf sahibine iade edilecektir. İsteyen vatandaşlarımız fotoğrafları tarayarak mail olarak bizlere gönderebilir. Fotoğraftaki kişilerin bilgileri, çekildiği yer, zaman ve fotoğrafın öyküsü gibi bilgilerle beraber Kaymakamlığımız Köylere Hizmet Birimine ulaştırmanız ilçemiz kültürüne sahip çıkmak adına önem taşımaktadır. Seçilecek en iyi 30 fotoğraf Afyon, Eskişehir, Belçika, Hollanda ve Fransa'da sergilenecektir."

  • Okunma: 10235

Yorumlar (0)Yorum Yap